06 / 05 / 2024

Ticaret Odası İnşaat Komite Başkanı

Ticaret Odası İnşaat Komite Başkanı

Terme'de durma noktasına gelen inşaat sektörü, hareketlenmeyi beklerken, sektörde beklentiler boşa çıkacağa benziyor. Alim Kunt "İnşaat sektöründe sıkıntılı bir piyasa oluştu. " dedi.

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

Sad Ticaret Turizm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sad Ticaret Turizm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Burhan Dönmez tarafından kuruldu.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Mbg Dış Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mbg Dış Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Turan, Ayşe Gözde Turan Pulatkan ve Osman Budak Turan ortaklığında kuruldu.

Ersa E-Ticaret Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersa E-Ticaret Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de Ercan Işık tarafından kuruldu.

Albastı Dış Ticaret Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Albastı Dış Ticaret Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Limited Şirketi Şişli'de Okechukwu M. Okoye tarafından kuruldu.

Valeria Turizm Dış Ticaret Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Valeria Turizm Dış Ticaret Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te Mustafa Ayata tarafından kuruldu.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat-Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

Gümüşoğlu Dış Ticaret Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gümüşoğlu Dış Ticaret Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Gümüşoğlu tarafından kuruldu.

Ticaret Odası İnşaat Komite Başkanı Haberi

Ticaret Odası İnşaat Komite Başkanı

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Büyükşehre bağlanan Terme'de durma noktasına gelen inşaat sektörü, ilkbaharla birlikte hareketlenmeyi beklerken, sektörde beklentiler boşa çıkacağa benziyor. 

Terme'de inşaat yapım m2'sinin %40'a düşmesinden dert yanan müteahhitler bina yapmaktan kaçınırken, çoğu vatandaş da arsalarını değerlendirememekten şikayetçi. 


KUNT: ŞUAN TEMEL KAZAN YOK

Terme'de inşaatçıların zor günler yaşadığını belirten Ticaret Odası İnşaat Komite Başkanı ve aynı zamanda Alim İnşaatın sahibi müteahhit Alim Kunt "İnşaat sektöründe sıkıntılı bir piyasa oluştu. 

Terme'de 90'lı yıllardan 2000'li yılların sonuna kadar imar uygulamasında, arazilerin %95'ine yakını 300400 m2 şeklinde parsellenerek arsa yatırımları yapılmıştır. Bu arsaların da çoğuna önceki inşaat yapım m2 sine göre binalar yapılmıştır. 

Önceden bir arsanın inşaat yapım m2'si %70 iken bu oran, 2012'de çıkan inşaat imar yasası ve büyükşehre bağlanmamızın ardından %40'a düşmüştür. 

Örneğin bir...