02 / 05 / 2024

ticari gayrimenkuller 2013 raporu

ticari gayrimenkuller 2013 raporu

Doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27’lik artış göstererek 294 milyar dolar’a ulaşmış oldu. JLL, 2014 yılı işlem hacminin 700 milyar Dolar’ı bulacağını öngörüyor...

JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkul uyarısı: Daha büyük sorunlar yaşanacak! 

Ticari gayrimenkullerin kriz yaratma potansiyeli bir süredir gündemde yer alıyor. JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkuller ile ilgili önemli bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar... 

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkuller oldu!

Geçtiğimiz Aralık'ta dövizdeki dalgalanların durulması sonrasında yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkullere ilgi giderek arttı.

Endeksa’dan yeni hizmet: Ticari Gayrimenkul Otomatik Değerleme!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu olan Endeksacom, ticari gayrimenkuller için otomatik değerleme özelliğini de başlattı.

Ofis kiralarında TL uygulamasına geçiliyor!

JLL üçüncü çeyrek analizlerinde ilk defa hem Türk Lirası hem de yabancı para birimi cinsinden tüm ticari gayrimenkuller için birincil kira rakamlarına yer verdi. Rapordaki verilere göre, AVM’lerdeki birincil kira rakamı metrekare başına aylık 325 TL oldu.

TURYAP Nef açık artırma ihale yeri ve saati!

TURYAP Nef açık artırma ihale yeri ve saati haberimizde yer alıyor. Nef'in 13 projesinde yer alan ticari gayrimenkuller açık artırma ile satışa sunuluyor.

Bu bölgelerde gayrimenkul yatırımcısı için fırsat var!

Yenikapı-Aksaray-Laleli hattı ve Sultanahmet bölgesindeki ticari gayrimenkullerin değerinin yeniden canlanması bekleniyor. Laleli Ordu Caddesi üzerindeki ticari gayrimenkuller, hala popüleritesini koruyor.

Sur Yapı'nın 17 projesindeki ticari gayrimenkuller satışta!

Sur Yapı’nın 12 farklı lokasyonda bulunan 17 projesindeki ticari gayrimenkuller, işine değer katmak isteyen ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerle buluşuyor.

ABD'de ticari gayrimenkul fiyatları 2'ye katlandı!

ABD ekonomisinde yeni endişe ticari gayrimenkuller oldu. FED, değer ve kredi hacminin aşırı yükseldiği ticari gayrimenkulde çöküşten endişe ediyor.

2017, gayrimenkulün yılı olacak!

Gayrimenkul uzmanı Köksal Ünal: “2017 yılında faizlerin düşmesi ve dövizin geldiği noktada yatırım yapılabilirlikten çıkması, 2017’yi sadece konut satışları değil, ticari gayrimenkuller ve arsa satışlarının da altın yılı yapacak”

41 Burda AVM 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak!

Ağırlıklı olarak ticari gayrimenkuller üreten Esas Gayrimenkul, Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA ile Kocaeli'nde AVM inşa edecek. AVM'nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor.

Landwin, Türkiye'de yerel ortak arıyor!

Yüksek gelir getiren ticari gayrimenkuller satın almak ve büyük şirketlere kiralamak konusunda uzman Amerikalı Landwin, Türkiye'de yerel ortak peşinde. Peki, Landwin'in Türk ortağı kim olacak?

Ticari gayrimenkul işlemleri 2013'te yüzde 27 arttı!

Doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27’lik artış göstererek 294 milyar dolar’a ulaşmış oldu. JLL, 2014 yılı işlem hacminin 700 milyar Dolar’ı bulacağını öngörüyor...

ticari gayrimenkuller 2013 raporu Haberi

ticari gayrimenkuller 2013 raporu

Doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27’lik artış göstererek 294 milyar dolar’a ulaşmış oldu. JLL, 2014 yılı işlem hacminin 700 milyar Dolar’ı bulacağını öngörüyor. 

2014’ün ilk yarısında ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, dünyanın büyük bir bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Böylece doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar Dolar’a ulaşmış oldu. Amerika kıtası ve Avrupa’da beklentilerden daha iyi bir performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi’ndeki istikrarlı işlem hacmi JLL’in tüm yıl için olan işlem hacmi tahminini 650 milyar Dolar’dan 700 milyar Dolar’a çıkardı.

JLL Uluslararası Sermaye Grubu Direktörü Arthur de Haast bu konuda şöyle yorum yapıyor: “Küresel ticari mülk yatırım pazarları, güçlenen ekonomik veriler...