04 / 05 / 2024

ticari şirketlerin tapu yetki belgesi

ticari şirketlerin tapu yetki belgesi

Tapu için yetki belgesi nedir?: Tapu için yetki belgesi Tapu Kanunu Madde 2'de yer alan hükümlere göre düzenleniyor. Ticaret Şirketlerinin tapu işlemleri sırasında almaları gereken bu belge ticaret sicil memurundan temin ediliyor...

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

İnşaat sektöründen tapu harcı sıfırlanması ve KDV indirimi talebi!

İMİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, tapu harçlarının geçici olarak sıfırlanması, konut ve ticari alanların satışında KDV indirimlerinin uygulanması çağrısında bulundu...

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi!

Taşınmaz alım satımlarında beyan edilen değer yerine devletin ve özel şirketlerin belirleyeceği ‘gerçek’ değer üzerinden tapu harcı ödenmesini öngören düzenleme iptal edildi. 

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Ticari gayrimenkul yatırımlarının geri dönüşü ortalamada 5 yıl kısalıyor!

Tapu. com tarafından açıklanan verilere göre ticari gayrimenkullerin satışında 2018 yılının ilk 11 ayında 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 18 oranında bir yükselme görüldü..

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

Tapu.com toplam 542.6 bin metrekare gayrimenkul sattı!

Tapu.com, ilk yarıyılda geçen yılın aynı dönemine göre satış adetlerinde 2,6 kat büyüdü. Gayrimenkulleri hızla nakde dönüştüren tapu.com yılın ilk yarısında yüzde 59’u konut, yüzde 29’u arsa ve yüzde 12’si ticari portföy satışı gerçekleştirdi.

Avcılar Ispartakule'de tapu krizi çözüldü mü?

Ispartakule ve Tahtakale mahallesinde ticari alan ve konut satışların yanısıra bölgenin büyük bir bölümünü kapsayan ada ve parsellerle ilgili geçtiğimiz günlerde, 10. Asliye Ticaret Mahkemesi Avcılar Tapu Sicil Müdürlüğüne resmi bir evrak gönderdi.

Avcılar Ispartakule’de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Tapu Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Ispartakule'de bulunan konut ve ticari alanların satış ve ipotek işlemleri durduruldu.

Antalya Altınova'da tapu sorunu çözülecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altınova'ya yapılan yatırımların bölgedeki ticari hareketliliği artırdığını bölgenin tapu sorununu da seçim öncesinde ya da sonrasında çözeceklerini söyledi

Şirketlerin tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Peki, şirketlerin tapu işlemleri 2015 nelerdir? Şirket tapu işlemleri için ne gerekir?

ticari şirketlerin tapu yetki belgesi Haberi

ticari şirketlerin tapu yetki belgesi

Tapu için yetki belgesi nedir?

Tapu için yetki belgesi Tapu Kanunu Madde 2'de yer alan hükümlere göre düzenleniyor. Ticaret Şirketlerinin tapu işlemleri sırasında almaları gereken bu belge ticaret sicil memurundan temin ediliyor.


Tapu Kanunu Madde 2:

Hükmi şahısların tapu işlerinde merkez veya şubelerinin bulundukları yerin en büyük mülkiye amirinden nizamnamelerine göre gayrimenkul tasarrufuna izinli olduklarına ve tescil işini yapacak mümessilin salahiyetine dair alınacak belgenin verilmesi mecburidir. Ticaret Şirketleri bu belgeyi ticaret sicil memurundan alırlar.


16 Ağustos 2012 tarihinde yayınlanan “2644 Sayılı Tapu Kanununun 36 ıncı Maddesi Kapsamındaki Şirketlerin Ve İştiraklerin Taşınmaz Mülkiyeti Ve Sınırlı Aynı Hak Edinimine İlişkin Yönetmelik” yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik hükümleri gereğince;


Hisseleri borsada işlem görenler hariç doğrudan veya dolaylı yabancı sermaye oranı % 50 ve üzerinde olan  anonim , limited ,...