06 / 05 / 2024

ticari ünitelerde satışlar

ticari ünitelerde satışlar

İSTANBUL, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde markalı konut projeleri üreten gayrimenkul şirketleri satışa ticari ünitelerle hem yatırımcılarına kazandırıyor hem de projenin bulunduğu lokasyonun değer artışına vasile oluyor.

Otomotivde ocak ayı rekoru geldi! Satışlar yüzde 71,7 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan rakamlara göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylelikle satışlar da resmen ocak rekorunu kırmış oldu.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Otomobil satışlarında rekor kırıldı! Yüzde 70 arttı!

Otomobil ve hafif ticari araçlarının satışına yönelik 2023 yılı Mayıs ayı verileri paylaşıldı. Bu kapsamda, otomobil satışlarında tüm zamanların mayıs ayı rekoru kırıldı. Aynı zamanda, araç satışı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 70,9 artarak 111 bin 356 adet olarak gerçekleşti.

2. el online oto pazarında Nisan ayında satışlar yüzde 10 azaldı!

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı ve 172 bin 450 adet şeklinde oldu.

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Hem satışlar hem fiyatlar katlandı! 

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 16,2 artarken; fiyatlar da yüzde 1,45 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Otomobil satışları düşüyor!

Türkiye'de 2021'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2020'ye göre yüzde 7.9 oranında düşerken, yalnızca 2021 Aralık'taki azalma, 2020'nin aralık ayına göre yüzde 46 olarak gerçekleşti

2. el online otomobil pazarında satışlar ve fiyatlar arttı!

2. el online oto pazarında satışlar da fiyatlar da arttı. Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 11 yükselirken, araç fiyatları yaklaşık yüzde 35 arttı.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

ABD'de konut satışlarında ılımlı artış!

ABD Merkez Bankası'nın "Bej Kitap" raporunda ticari gayrimenkul faaliyetlerinin düşük seviyelerde kalmasına rağmen konut satışlarında ılımlı bir artış görüldüğü belirtildi.

Nidya Tower'da yılbaşı fırsatları! Satışlar başladı!

45 katlı tek blok şeklinde yükselen Nidya Tower projesi  229 rezidans, 150 ofis ve 40 ticari birimden meydana geliyor. İşte Nidya Tower'da yılbaşı fırsatları! Satışlar başladı..

ticari ünitelerde satışlar Haberi

ticari ünitelerde satışlar

İSTANBUL, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde markalı konut projeleri üreten gayrimenkul şirketleri satışa ticari ünitelerle hem yatırımcılarına kazandırıyor hem de projenin bulunduğu lokasyonun değer artışına vasile oluyor. 


Birçok projede konut sayısının en az yüzde 10 -15' i kadar üretilen ticari ünitelerden ön talep toplama ve lansman döneminde satın alma yapanlar, proje bittiğinde en az yüzde 50 oranında kârlı çıkıyor. Konut yerine ticari alanlara yönelenler, kira getirişi ve değer artışıyla birlikte daha yüksek prim elde ediyor. Satışa sunulan dükkân ve mağazaların fiyatı ise semt ve projenin büyüklüğüne göre değişiyor. 


SEÇİM SONUÇLARI SATIŞLARI ARTIRDI 

Ticari alan satışı yapan ulusal ve uluslararası şirketlerin yöneticileri ise 'istikrar' odaklı mesajların satış süreçlerini doğrudan etkilediğini vurguluyor. Bunun en çarpıcı örneğini, 8 yılda toplam 2.5 milyar...