19 / 05 / 2024

TİKA Bosna Hersek müzesi nerede

TİKA Bosna Hersek müzesi nerede

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açıldı.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Mustafa Saka kimdir? Hangi şirketlere çalıştı? Kaç dil biliyor? Şu an ne iş yapıyor?

Mustafa Saka kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Kaç dil biliyor? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Trend GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Mustafa Saka ile ilgili tüm merak edilenler...

Arnica Magma UT62050 Şok Buharlı Ütü kaç TL, en uygun nerede satılıyor? 7 Mart 2023 fiyat listesi...

Arnica Magma, tüm kumaş türlerinin üzerinde yağ gibi kayar; parlama, yapışma, damlama yapmaz. Kırışıklıkları açarken giysileri yıpratmaz. Peki, Arnica Magma, kaç watt? Arnica Magma dikey ütüleme yapar mı? İşte detaylar...

Bu ütü çok akıllı! Philips Perfect Care ütü kaç TL? Özellikleri neler? 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Ütü kullanırken sık yaşanan sorunlardan biri olan prizde unutma endişesine son veren Philips Perfect Care, bir süre kullanılmayınca otomatik olarak kapanarak, yaşanabilecek kazaların önüne geçiyor. Peki Philips Perfect Care ütünün başka hangi özellikleri var? Fiyatı kaç TL? İndirime girdi mi?

Beko Buhar Kazanlı Ütü fiyatları ne kadar? Beko Buhar Kazanlı ütüler kaç TL? İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Beko Buhar Kazanlı Ütü fiyatları en cazip fiyatları ile satılmaya devam ediyor. Peki Beko Buhar Kazanlı Ütü fiyatları ne kadar? Beko Buhar Kazanlı Ütü kaç TL? İşte Beko Buhar Kazanlı Ütü 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

TİKA Bosna Hersek müzesi nerede Haberi

TİKA Bosna Hersek müzesi nerede

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açıldı.


Cebari Cami hareminde bulunan müzenin açılışına, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Zivinice Belediye Başkanı Asim Alyiç ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Bosna Hersek'in tarihi, kültürü ve bölgedeki geleneklerini simgeleyen çeşitli eşyaların yer aldığı müzenin açılışını, Çevik ve Belediye Başkanı Alyiç, kurdeleyi keserek gerçekleştirdi.


TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, açılışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cebari köyüne kazandırılan müzenin Boşnak halkının çalışkanlığı ve dürüstlüğünü simgelediğini belirterek, hem şehirlerde hem de köylerde ata mirasına sahip çıkılmasının önemli olduğunu söyledi.


Bosna Hersek'in Zivinice kentine ilk defa geldiğini ifade eden Çevik, "Müzenin geleneksel mevlitle açılmış olması beni ayrıca...