29 / 07 / 2024

tika kosova eserleri

tika kosova eserleri

TİKA tarafından 19 milyon dolarlık yatırımla 6 ülkede yapılan 6 eserin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yüzünü ağartan bu projeleri hayata geçiren TİKA’yı tebrik etti.

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Kosova'da emlak ofisleri çalışmaya başladı!

Kosova'da inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlıyor.

Kosova'da emlak ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak!

Kosova'da inşaat, emlak, araç alım satımı, bazı perakende mağazalar, kişisel eşya ve mobilya tamircileri ile danışmanlık ofisleri yeniden çalışmaya başlayacak.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

Kosova’nın yeni stadyumuna Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen FIFA ve UEFA standartlarındaki Kosova Ulusal Stadyumu’nun yapımına, bu yıl içinde başlanması planlanıyor.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Rita Ora annesine Kosova’dan 1.5 milyon sterline malikane aldı!

Arnavut asıllı 28 yaşındaki güzel Rita Ora, annesine sürpriz yaptı ve Kosova’dan malikane satın aldı...

Kosova Otelcilik İnşaat kuruldu!

Kosova Otelcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100bin TL sermaye bedeli ile Pelin Gündüz tarafından kuruldu.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja'da açtı!

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja (İpek) kentinde hizmete açtı.

Selçuklu Kosova Mahalle Konağı tamamlanıyor!

Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu'da inşa edilen Kosova Mahalle Konağı'nda sona gelindi. 5 milyon TL’ye mal olacak binanın yüzde 90'ı tamamlandı.

Enka, Kosova’da 12 milyar liralık santral projesi peşinde!

Kosova, en önemli projelerinden birine imza atıyor. “Kosova e Re” adlı proje, ülkenin en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak. 

tika kosova eserleri Haberi

tika kosova eserleri

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Salonu’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA tarafından yaklaşık 19 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen 6 ülkedeki 6 eserin hayırlı olması dileğini ifade etti.


“Bu projeler Türkiye’nin yüzünü ağartıyor”


Gerçekleştirilen tören ile Kırgızistan’daki Bişkek Ekmek Fabrikası’nın, Myanmar’daki Thayet Türk Şehitliği’nin, Pakistan’da kendisinin adı verilen hastanenin, Moğolistan’daki Bilge Tonyukuk Karayolu’nun, Filistin’deki Nablus Reşadiye Okulu’nun ve Kosova’daki Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışını yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oralarda yaşayan tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetlerin açılış heyecanını bizlerle birlikte paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir köşesinde Türkiye’nin yüzünü ağartan, yüreğini okşayan projeleri hayata geçiren tüm TİKA personelini tek tek kutluyorum. Allah’a şükürler olsun, Bugün TİKA’nın amblemi, 5 kıtada insanların umudu, sevinci, heyecanı haline dönüşmüş durumda....