16 / 05 / 2024

tika sevakin

tika sevakin

TİKA, Sudan'daki Sevakin Adası'nın restorasyon çalışmalarındaki ilk aşama saha tetkik çalışmalarını tamamladı.

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

TİKA'nın Misurata'da inşa ettiği hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

TİKA'nın Libya'nın Misurata kentinde inşa ettiği ve donanımını tamamladığı hastane Libya Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

TİKA'nın desteğiyle Ugandalı öğrenciler yeni dersliklere kavuştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda Kampala'da öğrencilere beş yeni derslikli ek blok inşa etti.

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

TİKA 6 ayda 800 proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Vekili Kayalar yaptığı açıklamada bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 800 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TİKA, Afganistan'daki Ulu Cami'nin sergi salonunu restore etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Koordinatörlüğünce, Afganistan'ın batısında yer alan Herat vilayetindeki tarihi Ulu Cami'nin sergi salonu baştan aşağı restore edildi.

Sudan'daki demir yolu hattına Türkiye imzası!

Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren RAYSİMAŞ Sudan'da liman bağlantısını sağlayacak Sallom-Sevakin-Sheikİbrahim demir yolu hattının fizibilite etüd, projelendirme ve yapım müşavirliği işini üstlendi. RAYSİMAŞ, sözleşmenin imzalanmasının ardından söz konusu işe başlayacak.

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

TİKA'dan Gürcistan'daki kültür merkezine destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının gönüllü elçileri Gürcistan'da hayata geçirilen "Dünyayı Eğitim ve Sevgi Kurtaracak" projesinin kültür merkezi inşaat çalışmalarına katıldı.

TİKA, Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp'teki İsa Bey Medresesi'ni restore edecek!

tika sevakin Haberi

tika sevakin

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyonu amacıyla Türkiye'ye tahsisi kapsamında ilk aşama saha tetkik çalışmaları tamamlandı. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Adanın jeoloji ile jeofizik saha ölçümleri, topoğrafik harita alımının yanı sıra mimari ve restorasyon saha çalışmalarıyla ada ve çevresine ait şehir planlama saha etüdlerinin ilk bölümünü tamamladı.


"Sevakin'in kültür ve turizm merkezi haline getirilmesi hedefleniyor"

Sudan Federal Hükümeti Turizm Bakanlığı ve adanın bulunduğu Kızıldeniz Eyaleti Valiliği ile yakın çalışma yürütüyor. TİKA ekibi ada zemininden sondajlı numune alımlarını gerçekleştirdi. TİKA ekibi, jeoloji ve jeofizik saha ölçümleri, topoğrafik harita alımı ile mimari ve restorasyon saha çalışmalarıyla ada ve çevresine ait şehir planlama saha etütlerinin ilk bölümünü bitirdi. Sudan ve Türkiye'nin ortak projeleriyle Sevakin'in kültür...