30 / 04 / 2024

tiran camisi

tiran camisi

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını Ocak ayında atacak

Diyanet Balkanların en büyük camisini Tiran'a yapacak!

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Arnavutluk Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar tam gaz!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Çamlıca Camisi'ne yabancı ziyaretçi ilgisi!

İstanbul'da inşaatı devam eden Çamlıca Camisi, yurdun her yöresinden vatandaşların yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret!

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret gerçekleşti. Yapımına geçen yıl başlanan ve Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Çarşamba Yunus Emre Camisi ibadete açıldı!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2009 yılında yapımına başlanan Yunus Emre Camisi, törenle ibadete açıldı. Törende konuşan Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye'de 85 bin 500'ü aşkın cami olduğunu söyledi.

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak!

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak. Tuzlukçu Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Öncü yaptığı açıklamada, "Yeni yapacağımız cami için hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini bekliyoruz" dedi.

Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde turizm atağı!

Hatay'da, Anadolu'nun "ilk camisi" olarak kabul edilen ve avlusundaki Hristiyan mezarlarıyla bu dine mensup kişiler için de önem taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde kamulaştırılan yapılarda turizme yönelik restorasyon başlatıldı

Tiran'ın en büyük camisinin ilk harcı atılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını Ocak ayında atacak

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

tiran camisi Haberi

tiran camisi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını ocak ayında atacak.


TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak Türkiye'de 3 bin 421, 25 ülkede de yaklaşık 50 caminin yapımına öncülük ettiklerini söyledi.


ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Rusya, Belarus, Haiti, Somali ve KKTC'de cami inşaatlarının sürdüğünü belirten Palakoğlu, İngiltere, Macaristan, Kosova, Kazakistan, Filipinler, Kırım ve Arnavutluk gibi ülkelerde de hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.


-"En büyük hayalleri geniş camide ibadet edebilmek"


İsmail Palakoğlu, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki tek cami Ethem Bey'de çok az insanın ibadet edebildiğini, bayramlarda halkın caddelerde oluşturulan alanlarda namaz kıldığını, yağmurlu günlerde ise sıkıntı çektiklerini ifade etti.


Yüzde 70'i Müslüman Arnavutluk halkının en büyük hayalinin...