03 / 05 / 2024

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.



 

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirdiği Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle temeli 2015 yılında temeli atılan caminin kaba inşaatı tamamlandı. Caminin 2018'de hizmete açılması planlanıyor. 

 

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Yasin Şengül, Anadolu Ajansı'na muhabirine yaptığı açıklamada, caminin kaba inşaatının sonlandığını ve 4 minaresi ile şerefelerinin yapıldığını belirtti.

 

Cami garajlarında ve kültür merkezinde ise hem mekanik hem izolasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Şengül, kurşun ve taş kaplama işinin büyük oranda tamamlandığını ve elektrik tesisatı işlerinin devam ettiğini dile getirdi.

 

Cami inşaatı 2018 yılı sonunda tamamlanacak

 


Cami inşaatının 2018 yılının sonlarına doğru bitmesi için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyleyen aktaran Şengül, caminin tamamlandığında “Balkanların en büyük camisi olacağını" bildirdi.

Şengül, Namazgah Camisi inşaatının 10 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu, caminin yaklaşık 5 bin kişilik cemaat kapasitesi bulunduğunu, dış alanıyla burada 10 bin kişinin namaz kılabileceğini kaydetti.

Caminin, Arnavut halkı arasında namazgah bölgesi olanak bilinen bölgede yapıldığını dile getiren Şengül, caminin "100 yıl öncesine dayanan bir rüya" olduğunu söyledi.

Camiler kapatılmıştı


1950'li yıllarda 100 bin civarında nüfusa sahip Tiran'da yaklaşık olarak 40 cami bulunuyordu. Arnavutluk'ta 1967 yılında, dönemin komünist rejimi tarafından dinin yasaklanmasıyla tüm camiler kapatılmış, bu camilerin büyük çoğunluğu yıkılmış, bir kısmı depoya, kültür evine ya da müzeye dönüştürüldü.


Geri Dön