23 / 07 / 2024

Tire tarihi eserlerde restorasyon

Tire tarihi eserlerde restorasyon

Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne adaylık çalışmaları devam eden Tire'de çöplük haline gelen tarihi eserler, temizlenerek restorasyona hazır hale getirilecek. Çalışmalar hızla devam ediyor.

TOKİ İzmir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Tire'de hayata geçirdiği iki proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tire'deki La Martine Konağı onarılmayı bekliyor!

Tire'nin en önemli tarihi değerlerinden bir olarak gösterilen 'La Martine Konağı', kaderine terk edildi. Ünlü Fransız şair La Martine'in 1850 yılında Şanizade meydanında bir süre yaşadığı tarihi konak, restore edilmediği için harabeye döndü.

Tarihi eserlerde kentsel dönüşüm tehlikesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkan sorunları ve daha sağlıklı bir kentin inşa edilmesi amacıyla çıkartılan Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’nde yapılan son değişiklikler, tüm kesimlerce tartışılmaya devam ediyor.

Gayrimenkulün kalbi, tarihi yapılarda atıyor!

Günümüz trendi çağdaş çizgileri barındıran, özgün tasarımları yansıtan ve ultra modern özelliklere sahip konutları öne çıkarsa da dünya gayrimenkul piyasasının kalbi hala tarihi eserlerde atıyor.

Tire'deki Bedesten ve Kutu Han restore ediliyor!

Tire'de restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi.

Tire'deki tarihi kütüphane restore edilecek!

Tire’de II. Mahmut dönemi devlet adamlarından Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve 3 bine yakın orijinal el yazması kitabı barındıran tarihi kütüphane restore edilecek.

Tire'deki tarihi bedesten çarşısı restore ediliyor!

Tire'de, Bizans ve Beylikler dönemi yapılarının önde gelen eserlerinden olan tarihi bedesten çarşısı, restorasyonu tamamlandıktan sonra "otantik pazar" olarak hizmet verecek. Çalışmaların Mart veya Nisan'da bitirilmesi öngörülüyor...

TOKİ İzmir Tire başvuruları!

TOKİ İzmir Tire Konutları'nda ye alan 11 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ İzmir Tire başvuruları 08 Temmuz 2015 tarihi itibariyle başlıyor.

Tire'ye gastronomi merkezi kurulacak!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Tire Belediyesi ile işbirliği yaparak ilçedeki dört tarihi mekanın yeniden canlandırılması için çalışmalara başladı.

Tire'nin tarihi binalarını akademisyen öğrenciler tasarlayacak!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Tire'deki Tarihi Bedesten, Ali Efe Hanı, Gülcüoğlu Çiftliği ve Pazar Binası'nın değerini öne çıkaran tasarımlar yapacak.

Tarihi Bedesten gastronomi merkezine dönüştürülecek!

İzmir'in Tire ilçesindeki Tarihi Bedesten gastronomi merkezine dönüştürülecek; Gülcüoğlu Çiftliği ve pazar binasının da değerini öne plana çıkartacak tasarımlar yapılacak .

Tire'nin tarihi binalarına akademisyen eli değecek!

Tarihi binaları yerinde inceleyen Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, bu mekanları Tire'nin binlerce yıllık tarih, kültür, gelenek, el sanatları gibi değerleriyle birlikte koruyarak turizme kazandırmayı hedefliyor.

Tire'de tarihi değerler ortaya çıkarılacak!

İzmir Üniversitesi 'nin, 25 Ekim'de kentteki tüm üniversite rektörlerinin ve Vali Mustafa Toprak 'ın katılımıyla Tire'de düzenlediği toplantıda alınan kararlar hayata geçiriliyor.

Tire tarihi eserlerde restorasyon Haberi

Tire tarihi eserlerde restorasyon

Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne adaylık çalışmaları devam eden Tire'de çöplük haline gelen tarihi eserler, temizlenerek restorasyona hazır hale getirilecek TİRE'nin Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne adaylığı için 2011 yılından bu yana İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


Aralarmda 14'üncü yüzyıldan kalma bir mescidin de bulunduğu tarihi eserlerin insan eli ile çöplük haline getirildiğine dikkat çeken İzmir Üniversitesi Tire'deki Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztiirk, eserlerin restorasyon çalışmalarına hazırlanması, duyarlı vatandaşların ve yetkililerin konuya dikkatinin çekilmesi amacı ile üniversite akademisyenlerinin yarın Tire'de tarihi eserlerin kaba çöp temizliğini yapacağını söyledi. 


ELBİRLİĞİ İLE TEMİZLİK 


Tire Belediyesi'nin geniş çaplı bir temizlik için yeterli bütçeye sahip olmadığı bilgisini edindiklerini belirten Öztiirk, İzmir Üniversitesi,...