10 / 05 / 2024

TLye dayalı ekonomiye geçiş

TLye dayalı ekonomiye geçiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Kuveyt Türk altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek!

Kuveyt Türk, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve bireysel yatırımcıların tasarruflarının kazanca dönüştürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek...

Altına dayalı kira sertifikası ile ilgili merak edilen her şey!

Hazine, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için yarından itibaren Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihraç edilecek.

Kira sertifikasıyla 4,4 ton altın ekonomiye kazandırıldı!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ikinci ihraç döneminin tamamlandı. Başbakan Yardımcısı Şimşek,  "Geçen yıl gerçekleştirilmiş ilk ihraçla birlikte yaklaşık 4,4 ton altın ekonomiye kazandırılmıştır." dedi. 

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuruları başladı!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen altına dayalı kira sertifikasında 3. etap başvuruları bugün başladı..

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor!

26 Mart'ta başlayan altına dayalı kira sertifikası başvuruları yarın bitiyor. Başvurular Ziraat Bankası'na yapılabilecek..

Altına dayalı kira sertifikası 2018 başvuruları başladı!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası için 2018 başvuruları bugün başladı..

Kira sertifikası ile altın kaynakları ekonomiye kazandırılacak!

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Çelik, "Altın tahvil ve altına dayalı kira sertifikası uygulamalarımızla da zaman içinde bu yastık altındaki altın kaynakları ekonomiye kazandırma noktasında çalışmalarımız mevcut." dedi.

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Gayrimenkule dayalı finansal ürünler yaygınlaştırılmalı!

Halk GYO Genel Müdürü Yetgin, "Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyeli daha iyi kullanabilmesi ve mevcut potansiyelini yatırıma dönüştürebilmesi için gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygınlaşması yönünde çalışmalıyız" dedi.

Altına dayalı kira sertifikasında yeni vergi uygulaması yok!

Altına dayalı tahvil ve kira sertifikasına ilişkin vergi uygulamasıyla da ilgili açıklamalar yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Basında, sanki yeni bir vergi uygulaması gibi anlaşılmış. Böyle bir şey söz konusu değil." dedi.

Yatırımcılar altına dayalı kira sertifikasını seçti!

Hazine Müsteşarlığı tarafından geliştirilen "faize dayalı altın sertifikası" ve "kira getirisi sağlayan altına dayalı kira sertifikası" sistemi ile yastık altındaki altınlar değer kazandı. 

Altına dayalı kira sertifikası ihracı 2018'de devam edecek!

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde 2017 yılı gelişmeleri ve 2018 yılı öngörülerini içeren "Hazine Finansman Programı" yayımlandı. Programda Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası ihraçlarına 2018 yılında da devam edilmesinin planlandığına yer verildi...

Altına dayalı kira sertifikası yoğun ilgi gördü!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altına dayalı kira sertifikası başvuru dönemi 27 Ekim'de bitti. Altına dayalı kira sertifikası ile 2,5 ton altın ekonomiye kazandırıldı.

TLye dayalı ekonomiye geçiş Haberi

TLye dayalı ekonomiye geçiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi konusunu tekrar gündeme getirdi. 


Perakende sektöründe maliyetlerin önemli bir bölümünü oluşturan kira giderleri, son dönemde döviz kurundaki artışın da etkisiyle bazı AVM'lerde mağaza kapatmalarına neden olurken, perakendeciler, memnuniyetle karşıladıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısıyla birlikte AVM'lerin mağaza kiralamada dövizden TL'ye geçmesini istedi.


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının organize perakende sektöründe memnuniyet yarattığını ifade ederek, Erdoğan'ın, Türk markaları açısından hayati bir sorunu ülke gündeminde tuttuğunu, AVM yöneticilerine yapılan çağrıların karşılık bulacağından emin olduklarını söyledi.


Öncel, şunları kaydetti: 

"Son 5 yılda en önemli problemimiz döviz bazlı kiraların ödenemez noktaya gelmesiydi. Bu süreçte dolara dayalı kiralar TL bazında yüzde 122, avroda ise yüzde...