29 / 04 / 2024

TMB Türk Ticaret Müşavirleri

TMB Türk Ticaret Müşavirleri

TMB, yurtiçinde ve de yurtdışında birçok ödül almış olan, LEED Platin Sertifikalı yeşil Genel Merkez Binasında bu kez tüm dünyada görevli Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

Taga Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taga Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Fatih Yeşilselvi, Orhan İlkay Ergüneş ve Şerafettin Arslantürk ortaklığında kuruldu.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TMB Türk Ticaret Müşavirleri Haberi

TMB Türk Ticaret Müşavirleri

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün lider meslek kuruluşu Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödül almış olan, LEED Platin Sertifikalı yeşil Genel Merkez Binasında bu kez tüm dünyada görevli Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı. 


T.C. Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 3. Türk Ticaret Müşavirleri Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan ticaret müşavirleri ile TMB'nin organizasyonunda buluşan Türk inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, farklı ülkelerdeki yatırım fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu. 


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN davete ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Türk müteahhitlik firmaları, dünyanın dört kıtasında, 104 ülkede rakipleriyle hem yüksek kaliteli, hem de uygun fiyatlı üretimle başarıyla rekabet etmektedir. Ancak başarımızın ardındaki çok önemli bir başka unsur devletimizin, değerli büyükelçilerimizin ve ticaret müşavirlerimizin mevcut ve potansiyel pazarlarımızda yolumuzu açmak için gösterdikleri çabalardır....