28 / 04 / 2024

TMK

TMK

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu, ilk kez, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK), Mike Timvios isimli Rum'un, KKTC'deki eski taşınmaz malını, Güney Kıbrıs'taki Türk arazisiyle takas etme kararını tanıdı

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Yurt dışındaki gayrimenkul satışları vergiden muaf mı?

TMK kapsamında tapu siciline kayıt edilmeyen taşınmazlar istisnadan yararlanamıyor. Bu durumda, kurumlar yurt dışında sahip oldukları taşınmazları sattıklarında kanundaki diğer şartları da sağlarsa, istisnadan faydalanıp faydalanamayacakları sorusu akla geliyor...

Gayrimenkul satış vaadi entegrasyonu sağlanmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, satış vaadi sözleşmesiyle ilgili değerlendirlemelerde bulundu. “Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde ve düzenleme şeklinde yapılmalıdır. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi TMK'nun 1009 maddesi gereğince tapuya şerh verilebilir'' dedi.

Kredi borcu da 'miras' kalır!

TMK 606'ncı Madde'ye göre, vefat eden kişinin kredi borcu da miras yoluyla varisine devredilir. 3 ay içinde reddi miras yoluna başvurup sorumlu olmaktan kurtulabiliniyor.

Limak Vakfı'nın TMK projesine Avrupa'dan 5 ödül!

Limak Vakfı tarafından inşaat bölümünde okuyan kız öğrencilerin burs imkanı alabilmesi için başlatılan TMK projesi Avrupa'dan 5 ödül aldı.

Limak'ın TMK projesinde sertifikalar dağıtıldı!

Limak Şirketler Grubu’nun geçen yıl başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi’ne seçtiği öğrenciler, Sosyal Mühendislik Sertifika Programı'nda sertifikalar dağıtıldı.

Limak TMK projesi için seçilen öğrenciler İstanbul'da!

Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.

Borusan'dan Teksas'a 150 milyon dolarlık boru fabrikası!

Borusan Mannesman, çelik merkezi ABD'nin Teksas eyaletine 150 milyon dolarlık yatırımla boru fabrikası kurdu. ABD'li Steel, Rus TMK ve Arjantinli Tenams gibi devlerle yarışacak olan şirket, ülkede ilk 5 üretici arasına girmeyi hedefliyor

Rum yönetimi ilk kez KKTC'nin taşınmaz takasını onayladı!

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu, ilk kez, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK), Mike Timvios isimli Rum'un, KKTC'deki eski taşınmaz malını, Güney Kıbrıs'taki Türk arazisiyle takas etme kararını tanıdı

Şehit aileleri ve yakınlarına faizsiz konut kredisi sağlanacak!

2008 yılının ekim ayından sonra memuriyete başlayan sosyal güvencelilerden, harp malülü olanlar ile Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamındaki olaylar sebebiyle aylık bağlanan er ve erbaşlar ile siviller de faizsiz konut kredisinden yararlanabilecek

TMK Haberi

TMK

Kıbrıs Rum yönetimi Bakanlar Kurulu, ilk kez, Kıbrıslı Rumların 1974 öncesi Kuzey Kıbrıs'ta kalan taşınmaz mallarına çözüm bulmak amacıyla kurulan KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK), Mike Timvios isimli Rum'un, KKTC'deki eski taşınmaz malını, Güney Kıbrıs'taki Türk arazisiyle takas etme kararını tanıdı.


Rum radyosu ve Rum basınında yer alan haberlere göre, Rum Bakanlar Kurulu, Mike Timvios'un TMK ile yaptığı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından da onaylanan dostane anlaşmayı onayladı. 


Rum Bakanlar Kurulu'nun bu kararının, TMK'ya başvuran diğer Rumları da takas seçeneğine teşvik edebileceğine vurgu yapılıyor. 


Rum yönetimi, bu kararıyla Rumların KKTC'de ve Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs'taki malları arasındaki ilk takası onaylamış oldu. 


Mike Timvios ile TMK arasında 2007'de yapılan, AİHM tarafından da onaylanan dostane anlaşma, Rum yönetimi tarafından 5 yıl sonra; Güney...