06 / 05 / 2024

Limak TMK projesi için seçilen öğrenciler İstanbul'da!

Limak TMK projesi için seçilen öğrenciler İstanbul'da!

Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.




Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.


Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda TMK projesinin detaylarına ilişkin bilgi verildi. Özdemir, Türkiye'nin 18 farklı ilinden, 26 devlet üniversitesinde mühendislik eğitimi alan 40 öğrencinin, İstanbul'a gelerek mentorları ile birlikte hem İstanbul'u gezdiklerini hem de sosyal sorumluluk ve gönüllük ile ilgili seminerlere katıldıklarını bildirdi.


Ziyaret sırasında projede yer alan mühendis kızların, Nil Karaibrahimgil, Tolga Egemen ve İbrahim Betil'in katıldığı organizasyona da dahil olduklarını aktaran Özdemir, Türkiye'de kadın mühendis sayısının azlığına işaret ederek, "Mühendislik değer yaratan bir meslek. Limak Grubu olarak enerji, çimento, inşaat, turizm sektörlerinde varız. Havalimanı ve liman işletmeciliği yapıyoruz. İş yaptığımız sektörler itibari ile mühendislere daha çok fırsat sunuyoruz. Karar verici alanlarda kadın sayısı artmalı. Mühendislik eğitimi alan kadınların bunu daha iyi yapacağına inanıyorum" dedi.


Özdemir, Limak Şirketler Grubu olarak kadın istihdamına verdikleri önemden de bahsetti. Bu ve benzeri projelerin başlatılmasının yanı sıra sürdürülebilir olmasının önemine dikkati çeken Özdemir, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının yanında, yönetici pozisyonunda bulunmalarının ve söz sahibi olmalarının da gerekli olduğunu, böylece kadınların birbirine verdiği destekle birçok şeyin başarılabileceğini söyledi.


Özdemir, şu an ilki gerçekleştirilen projenin önümüzdeki dönemde de yürütüleceğini, kadınlara ve kadın istihdamına desteklerinin devam edeceğini aktardı. 


Toplantıda verilen bilgiye göre, Limak Şirketler Grubu tarafından 2015 yılında başlatılan TMK Projesi iki ayaktan oluşuyor. Projenin birinci ayağında halihazırda devlet üniversitelerinin elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan 40 kız öğrenciye burs desteğinin yanı sıra mentorluk, Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda staj imkanı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile sosyal mühendislik eğitimi, mezun olduktan sonra da ihtiyaçlar çerçevesinde Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda istihdam imkanı sağlanacak. 


İkinci ayakta ise özellikle liselerde okuyan kızların mühendislik tercih etmeleri için özendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak.



AA


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ev sahipliğindeki buluşmada Türkiye'nin 18 farklı ilinden, 26 devlet üniversitesinde mühendislik eğitimi alan 40 öğrenci, İstanbul'a gelerek mentorları ile birlikte hem İstanbul'u gezdi hem de sosyal sorumluluk seminerlerine katıldı. 


KADIN SAYISI AZ 

Ebru Özdemir, Türkiye'de kadın mühendis sayısının azlığına işaret ederek, “Mühendislik değer yaratan bir meslek. Limak Grubu olarak enerji, çimento, inşaat, turizm sektörlerinde varız. Havalimanı ve liman işletmeciliği yapıyoruz. Karar verici alanlarda kadın sayısı artmalı. Mühendislik eğitimi alan kadınların bunu daha iyi yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 

Bu ve benzeri projelerin başlatılmasının yanı sıra sürdürülebilir olmasının önemine dikkati çeken Özdemir, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının yanında, yönetici pozisyonunda bulunmalarının ve söz sahibi olmalarının da gerekli olduğunu, böylece kadınların birbirine verdiği destekle çok şeyin başarılabileceğini söyledi.


40 öğrenciye burs, staj ve mentorluk 

EBRU Özdemir, kadın istihdamına desteklerinin süreceğini aktardı. Limak tarafından 2015 yılında başlatılan TMK Projesi iki ayaktan oluşuyor. Birinci ayağında halihazırda elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan 40 kız öğrenciye burs, mentorluk, staj imkanı, sosyal mühendislik eğitimi, mezun olduktan sonra da ihtiyaçlar çerçevesinde istihdam imkanı sağlanacak. İkinci ayakta ise lise öğrencileri yer alıyor.


Akşam 


Geri Dön