27 / 05 / 2024

Türkiye’nin Mühendis Kızları

Türkiye’nin Mühendis Kızları

Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Türkiye'nin otomobili TOGG’dan bir ilk daha: "Otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz"

Türkiye’nin otomobili TOGG, küresel teknoloji markası olma yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Otomobilden başka şirket olarak mobilite alanında hizmet veren TOGG, TM Forum’a katıldı.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Kaşıkçı Elması Türkiye'nin hangi müzesinde sergileniyor! Çalındı iddiası nereden çıkarıldı çöp kutusunda mı bulundu?

Kaşıkçı elması'nın çalındığı haberi Türkiye'nin gündemine oturdu. Milyonlarca insan filmlere bile konu olan Kaşıkçı elmasıyla ilgili bilgileri merak ediyor. Kaşıkçı elması nedir, çalındı iddiası nereden çıkarıldı, çöp kutusunda mı bulundu? İşte detaylar...

Türkiye'nin otomobili TOGG’un fiyatı belli oldu! Bu fiyat sevindirecek!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklenen yerli ve milli otomobili TOGG yakında satışa sunulacak. Fiyatıyla da büyük beğeni toplayacak olan TOGG önümüzdeki yılın sonlarına doğru satışa çıkmış olacak.

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Türkiye’nin Mühendis Kızları Haberi

Türkiye’nin Mühendis Kızları


Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.


Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda TMK projesinin detaylarına ilişkin bilgi verildi. Özdemir, Türkiye'nin 18 farklı ilinden, 26 devlet üniversitesinde mühendislik eğitimi alan 40 öğrencinin, İstanbul'a gelerek mentorları ile birlikte hem İstanbul'u gezdiklerini hem de sosyal sorumluluk ve gönüllük ile ilgili seminerlere katıldıklarını bildirdi.


Ziyaret sırasında projede yer alan mühendis kızların, Nil Karaibrahimgil, Tolga Egemen ve İbrahim Betil'in katıldığı organizasyona da dahil olduklarını aktaran Özdemir, Türkiye'de kadın mühendis sayısının azlığına işaret ederek, "Mühendislik değer yaratan bir meslek. Limak Grubu olarak enerji, çimento, inşaat, turizm...