28 / 04 / 2024

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Muğla Bodrum'da Limak Holding tarafından denize sıfır ormanlık alanda inşa edilmesi planlanan yeni otel projesi için imza kampanyası başlatıldı.



Limak Holding tarafından Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde inşa edilmesi planlanan otel için imza kampanyası başlatıldı.  Çevrecilerin tepki gösterdiği proje için geçtiğimiz günlerde ÇED başvurusu yapılmıştı.

Vatandaşlar tarafından Changeorg’ta “Bodrum Gerenkuyu'daki Ormanlık Alan Katledilmesin” başlığıyla açılan imza kampanyasını şuana kadar 5 bin 927 kişi imzaladı.

7/24 Bodrum tarafından başlatılan imza kampanyasında şu ifadeler yer aldı: 

"Limak Holding, Bodrum Kızılağaç Gerenkuyu'daki denize sıfır ormanlık alanı, beş yıldızlı otel yapabilmek için katledecek! Siz de buna karşı çıkıyorsanız lütfen kampanyamızı imzalayın ve arkadaşlarınızla paylaşın.

Kömür için Milas Akbelen Ormanı'nı katleden Limak, şimdi de Bodrum Gerenkuyu'da beş yıldızlı otel yapmak için ormanlık alanı katledecek! 

Limak Grubu'nun Bodrum'a yapmayı planladığı beş yıldızlı otel için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci 8 Aralık 2023'te başladı. ÇED sürecinin sonuçlanması bekleniyor.

Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi’ kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı.

Şirket, 354 milyon lira yatırımla araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyor. Turizm tesisinde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobi bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.

Bodrum Kızılağaç Gerenkuyu'da denize sıfır ORMANLIK ALANIN KATLEDİLEREK beş yıldızlı bir otel yapılmasını KABUL ETMİYORUZ!"

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!


354.2 MİLYON TL'LİK YATIRIM


Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için geçtiğimiz Aralık ayında start vermişti.

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Gerenkuyu Mevkii, 1 Nolu Özel Parsel üzerinde yükselecek projenin maliyeti de 354 milyon 244 bin 77 TL olarak açıklanmıştı.

Limak'ın Bodrum projesi için geçtiğimiz Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlamıştı.

214 ODALI

Arsa alanı 36 bin 220 metrekare şeklinde açıklanan Limak Bodrum projesinde 214 oda yer alacak. Söz konusu tesiste aynı anda toplam 428 kişi konaklayabilecek.

Limak Bodrum projesinin, Bodrum İlçe Merkezi'ne kuş uçuşu uzaklığı 8,5 kilometre, Kızılağaç Mahallesi'ne uzaklığı 4 kilometre olarak açıklanırken, proje alanının batısında turizm tesisi, doğusunda plaj, kuzeyinde yol bulunuyor.

Limak Bodrum Kızılağaç projesinin inşaat çalışmalarının 35 ayda tamamlanması planlanıyor.

 

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!


Geri Dön