03 / 05 / 2024

TMMOB Diyarbakır imar

TMMOB Diyarbakır imar

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Diyarbakır Mimarlar Odası, Sur'u inceledi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır'ı yeniden imar edeceğiz!

Diyarbakır ile buluşmaya geldiklerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları, yaktıkları her taşı yeniden imar edeceğiz'' dedi. Davutoğlu, bölgedeki her yapıyı koruyacaklarını belirtti.

TMMOB Diyarbakır imar Haberi

TMMOB Diyarbakır imar

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, kentte kurumların yaptığı ihalelere ilişkin basın toplantısı yaptı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, toplantıda açıklamalar yapan Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, belediyelere kayyum atanması ile birlikte kentin birçok noktasında kaçak yapılaşmanın arttığını dile getirerek, “Bilgi Edinme Kanunu kapsamında ilgili kurumlara yaptığımız 15’ten fazla başvuruya ya hiç cevap verilmemiş ya da cevap verilmesine rağmen yasal sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir” diye konuştu.

‘Hukuksuz suskunluklar, tahribatlara ve yıkımlara sebep olmaktadır’

Telafisi mümkün olmayan tahribatlar ve yıkımların yaşanabileceği konusunda uyarı yapan Kahraman “Bu hukuksuz suskunluklar, mesleki faaliyetlerimizin sürdürülmesine, kamu yararına ve kente dair çalışmalarımızı engellemekte, telafisi mümkün olmayan tahribatlara ve yıkımlara sebep olmaktadır. İlgili kamu kurumları, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarında olmasına rağmen İmar Kanunu ve yönetmeliklere aykırı uygulamalara karşı gereği...