04 / 05 / 2024

tmmob kentsel dönüşüm ilkeleri

tmmob kentsel dönüşüm ilkeleri

Türkiye Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) kentsel dönüşüm için 24 maddelik ilkeler belirledi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı özetle bu ilkeleri söyledi...

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Kırklareli'de deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

KIRKLARELİ'de,Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı.

Aliağa'da kentsel dönüşüm semineri yapılacak!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisler Odası, Aliağa'da kentsel dönüşüm konulu seminer düzenliyor.

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Kentsel dönüşümün odağında insan var!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Barosu'nun birlikte düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" konulu panelde Adana'daki kentsel dönüşüm enine boyuna irdelendi.

Hanifi Toptaş: Kentsel dönüşüm fırsattır!

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş'ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hanifi Toptaş Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'ndeki röportajda kentsel dönüşümü değerlendirdi.

tmmob kentsel dönüşüm ilkeleri Haberi

tmmob kentsel dönüşüm ilkeleri
TMMOB tarafından belirlenen kentsel dönüşüm ilkeleri özetle şöyle sıralandı: 


1-) Projelerde rant değil, can güvenliği ve yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlanmalı. 

2-) Dönüşüm projelerinde, kentleri ve kırsal alanları estetikten yoksun kimliksiz hale getiren tek tip mekan üretiminden vazgeçilmeli. 

3-) Dönüşüm projeleri tarihi ve kültürel değerlere zarar vermemeli. 

4-) Dönüşüm projelerinde ormanlar ve sulak alanlar yapılaşmaya açılmamalı. 

5-) Projeler sosyal ayrışmaya, toplumsal kırılmaya, sosyal bir yıkıma neden...