12 / 05 / 2024

TOK Hasankeyf

TOK Hasankeyf

TOKİ, Hasankeyf ilçesinde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edecek. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Hak sahiplerinin kesinleşmesiyle konut sayısı artırılacak” dedi.

TOKİ Batman Hasankeyf’te 200 konut yapacak!

Batman’da tam 200 adet TOKİ Sosyal Konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Hasankeyf Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Hasankeyf'te yıkım devam ediyor!

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te yıkım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Yıkımına devam edilen Hasankeyf'te bekar oldukları nedeniyle yeni yerleşkede ev verilmeyen bekar vatandaşlar bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!

Batman'daki Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, yeni yerleşim alanına taşınması sürüyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Evlerin yüzde 80'i taşındı, esnaf da iki gün içinde eşyalarını nakledecek" dedi...

Yeni Hasankeyf'e 400 aile taşındı!

Ilısu Barajı'nın faaliyete başlaması ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi tahliye çalışmalarında sona gelindi. Hasankeyf'e 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim yerinde yapılan 750 konut sakinlerini ağırlamaya başladı…

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Yeni Hasankeyf’te 100 aile yeni konutlara taşındı!

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni yerleşim biriminde bulunan konutlardan 100’ünün dolduğunu ifade ederek, “Kış mevsimine kadar ilçe sakinlerinin tümü, yeni yerleşim biriminde olacak'' dedi.

Hasankeyf'teki Süleyman Han Cami yeniden inşa edildi! 

Sular altında kalacak olan Hasankeyf'teki Süleyman Han Cami taşındığı yeni yerinde yeniden inşa edildi. 

Hasankeyf Tüneli'nde ışık göründü!

Hasankeyf ve Gerçüş bölgelerini birbirine bağlamak için yapımına başlanan çift yönlü toplam bin 230 metre uzunluğuna sahip tünelde ışık göründü.

Hasankeyf Tüneli'nde sona gelindi!

Hasankeyf ile Gerçüş arasındaki bağlantıyı sağlamak için inşaatı devam eden 1230 metre uzunluğundaki tünelde sona yaklaşıldı.

TOK Hasankeyf Haberi

TOK Hasankeyf


TOKİ, Hasankeyf ilçesinde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edecek. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Hak sahiplerinin kesinleşmesiyle konut sayısı artırılacak” dedi.


KONUTLARIN İHALESİ YAPILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni hak sahipleri için Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edecek. 12 Ekim Çarşamba günü yapılan ihale kapsamında ayrıca kaymakamlık konutu ve mezarlık alanı inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. İnşa edilecek konutlar müstakil tek katlı 3+1 planında tasarlandı. Konutlar yörenin mimarisine uygun olarak çatı yapılmayacak. Yöresel taş kaplama ve dekoratif söveler kullanılacak.


“TOKİ SÜRECİ HIZLANDIRDI”

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce başvuruları kabul edilen 711 hak sahibiyle birlikte itirazların da netleşeceğini belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “TOKİ süreci hızlandırmak amacıyla talep...