29 / 04 / 2024

Tokat Cami Öğrenci Evi

Tokat Cami Öğrenci Evi

Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere "sıcak yuva" sağlanması amaçlanan "Cami Öğrenci Evi Projesi" Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde uygulanacak...

TOKİ Tokat 296 konut ihalesi bugün!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Tokat Turhal 296 konut ihalesi yarın!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat Turhal'a 296 yeni konut müjdesi!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 25 Kasım 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Sadabad Öğrenci Yurdu yerine AVM değil cami inşa edilecek!

Kağıthane'deki yıkılan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası'nın yerine AVM yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığı açıklandı. Binanın yerine cami inşa edilecek...

Tokat'ta eski lojmanlar öğrenci evi olacak!

Tokat'ın Almus ilçesinde özelleştirilen bir kuruluşa ait müstakil 37 lojmanı ve tesislerini devralan belediye, bölgede yapılacak düzenlemenin ardından binaları öğrenci evine dönüştürecek.

Tokat'ta eski lojmanlar öğrenci evi olacak!

Almus ilçesinde özelleştirilen kuruluşa ait 37 müstakil lojmanı devralan belediye, yapılacak çalışmanın ardından binaları öğrenci evi olarak hizmete sunacak.

Tokat Erbaa'ya 200 kişilik yurt geliyor!

Tokat'ın Erbaa'da yapılacak 200 kişilik öğrenci yurdunun yapımı için arsa tahsisi tamamlandı. Yurdun inşaatının 2017 yılı ortalarında başlayacağı öğrenildi.

Tokat TOKi 3. Etap'ta ikinci camii inşaatı başladı!

Doğukent Mahallesi TOKİ 3. Etap bölgesinde Tokat Belediyesi tarafından belirlenen bölgede cami yapım inşaatına başlanıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, bölgede 2. Caminin temelini attıklarını belirtti.

Cami Öğrenci Evi projesi Türkiye genelinde uygulanacak!

Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere "sıcak yuva" sağlanması amaçlanan "Cami Öğrenci Evi Projesi" Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde uygulanacak...

Tokat Karşıyaka Merkez Camisi'nin inşaatında sona gelindi!

Tokat’ta 4 milyon TL’ye mal olacak 4 minareli, 8 şerefeli, 3 bin kişilik cami inşaatı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.2013 yılı kasım ayında temeli atılan Karşıyaka Merkez Camisi inşaatı yükseliyor.

Tokat Turhal'da kentsel dönüşüm alanları incelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlar Kurulu kararı ile Tokat Turhal'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Cami Kebir, Meydan, Pazar ve Hamam Mahallelerinde incelemelerde bulunuldu.

Tokat'taki tarihi camiler restorasyona girecek mi?

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Tokat'taki çivisiz Elbaşıoğlu Cami mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Zile ilçesinde 18. yüzyılda çivi kullanılmadan inşa edilen Elbaşıoğlu Camisi, mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

Tokat Cami Öğrenci Evi Haberi

Tokat Cami Öğrenci Evi


Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere barınma imkanı sağlanması hedeflenen "Cami Öğrenci Evi Projesi"nin Diyanet İşleri Başkanlığınca bazı kentlerde hayata geçirildiği ve yaygınlaştırılacağı bildirildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Tokat'ta bir yıl önce hayata geçirildiğini anımsattı.


Proje kapsamında Tokat'ta 25 cami evinin bulunduğunu belirten Çelebi, "Proje, Türkiye'de bir ilk. Bu kapsamda 25 evde 120 öğrencimiz barınıyor" dedi. 


Bu evleri ziyaret ettiğini dile getiren Çelebi, şöyle konuştu:


"Öğrencilerimiz çok mutlu. Ailelerinden uzak olmanın verdiği burukluğu bu evlerdeki kardeşlik sayesinde giderdiklerini söylediler. İmamların ve müezzinlerin kendilerine yardımcı olduklarını belirttiler. Bu çalışmayı ülke genelinde camilerimizin bünyesinde evler açarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Cami ve gençlik birbirine çok yakışan iki kelimedir."


Projede...