19 / 05 / 2024

tokat cami

tokat cami

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide soğuk hava önlemi alındı. Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide, içerisinin kolay ısınmasını sağlamak için, kubbenin alt kısmı şeffaf karbondan üretilen plastikle kapatıldı...

TOKİ Tokat 296 konut ihalesi bugün!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Tokat Turhal 296 konut ihalesi yarın!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat Turhal'a 296 yeni konut müjdesi!

Tokat İli Turhal İlçesi Kayacık Mahallesi 296 Adet Konut 100 Kişilik Cami ve 3 Dükkanlı Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 25 Kasım 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Tokat TOKi 3. Etap'ta ikinci camii inşaatı başladı!

Doğukent Mahallesi TOKİ 3. Etap bölgesinde Tokat Belediyesi tarafından belirlenen bölgede cami yapım inşaatına başlanıldı. Törene katılan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, bölgede 2. Caminin temelini attıklarını belirtti.

Cami Öğrenci Evi projesi Türkiye genelinde uygulanacak!

Tokat Müftülüğünce bir yıl önce başlatılan ve imkanı olmayan öğrencilere "sıcak yuva" sağlanması amaçlanan "Cami Öğrenci Evi Projesi" Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde uygulanacak...

Tokat Karşıyaka Merkez Camisi'nin inşaatında sona gelindi!

Tokat’ta 4 milyon TL’ye mal olacak 4 minareli, 8 şerefeli, 3 bin kişilik cami inşaatı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.2013 yılı kasım ayında temeli atılan Karşıyaka Merkez Camisi inşaatı yükseliyor.

Tokat Turhal'da kentsel dönüşüm alanları incelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlar Kurulu kararı ile Tokat Turhal'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Cami Kebir, Meydan, Pazar ve Hamam Mahallelerinde incelemelerde bulunuldu.

Tokat'taki tarihi camiler restorasyona girecek mi?

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Tokat'taki çivisiz Elbaşıoğlu Cami mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Zile ilçesinde 18. yüzyılda çivi kullanılmadan inşa edilen Elbaşıoğlu Camisi, mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

Tokat'taki cami çivi kullanılmadan inşa edildi!

Tokat Erbaa'da yer alan ve 1082 yılında inşa edilen Silahtar Ömer Paşa Cami'nin yapımında hiç çivi kullanılmadı. Cami, çandı yöntemiyle inşa edildi...

Tokat Atatürk Kültür Sarayı'nın bahçesine kaçak cami yaptılar!

Tokat'ta bulunan Atatürk Kültür Sarayı'nın bahçesindeki ağaçlar kesildi ve bu alana cami inşa edildi...

Rize Kalkandere'de ahşap cami taşınınca minaresi yalnız kaldı!

Tarihi cami nakledilince minare ortada kaldı -Rize'nin Kalkandere ilçesinde, çay alım yerinin üzerinde bulunan tarihi ahşap cami, restorasyon nedeniyle 20 metre öteye nakledilince ortada kalan minare ilginç görüntü oluşturdu

TOKİ Bitlis'te 924 adet konut, okul, cami, kreş ve kültür merkezi inşaatı için ihale açtı!

T.c. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ, Bitlis İli Beşminare Mahallesi'nde 924 adet konut, cami, ilkokul, lise, kreş cami ve ticaret merkezi inşaatı işi için ihale açtı

tokat cami Haberi

tokat cami

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide, içerisinin kolay ısınmasını sağlamak için kubbenin alt kısmı şeffaf karbondan üretilen plastikle kapatıldı.


İlçe merkezinde bulunan Ulu Cami'nin imamı Mustafa Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçelerinde de soğuk havanın etkili olduğunu söyledi.


Kışın camiye gelenlerin sayısında azalma olduğunu belirten Ünal, cemaatin güzel, sıcak bir ortamda ibadetini yapabilmesi için çözüm düşündüklerini ve cemaatten bir kişinin, caminin içinde, kubbenin bulunduğu bölümün kapatılabileceğini önerdiğini bildirdi.


Bu öneriyi olumlu bulduklarını ve kubbenin alt kısmını şeffaf karbondan üretilen plastikle kapattıklarını dile getiren Ünal, "Cemaatimiz bundan çok memnun, hava sirkülasyonu yapmıyor. Camimiz sıcak kalıyor. Sıcak ortamda da rahatlıkla ibadetlerini yapabiliyorlar. Bu bize takriben 10 bin TL'ye mal oldu. Bunu da sağ olsun cemaatimiz ve esnaflarımız karşıladı. Sıcak bir ortamda...