04 / 05 / 2024

Tokat deprem konferasnsı

Tokat deprem konferasnsı

Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Son dakika! Tokat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra kentte artçı depremler de olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kaydedildi.

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken deprem uzmanlarından peş peşe açıklama geldi.  5.6 büyüklüğünde deprem olabilir...

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Son dakika! Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı! Deprem hareketliliği riskli yerleri de tetikliyor...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat Sulusaray'da 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini duyurdu. Buna göre, son zamanlarda yaşanan  Muğla ve Malatya dahil olmak üzere deprem hareketliliği tedirgin ediyor.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Tokat Turhal'da bin 500 konut yıkılacak!

Tokat’ın Turhal İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile birlikte kale etrafındaki konutlar yıkılacak.

Tokat Erbaa'da deprem konferansı düzenlendi!

Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Tokat'ta eski hastane ve sağlık ocaklarına yıkım kararı verildi!

Eski Tokat Devlet Hastanesi yanında bir süre Üniversite Hastanesi olarak kullanılan eski Sağlık Meslek Lisesi ile eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin deprem yönünden yapılan araştırmasında olumsuz rapor çıkması üzerine yıkım kararı alındı...

Mustafa Taşkesen: Büyük Tokat Oteli yıkılmayacak!

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, yaklaşık 4 aydır kapalı durumda olan Büyük Tokat Oteli’nin deprem yönetmeliğine göre sağlam çıktığını belirterek, “Dolayısı ile yıkılmayacak ama büyük bir tadilat yapılacak” dedi...

Tokat'ta kentsel dönüşüm kapsamında 40 konut yıkıldı!

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 4 blok ve 40 konutta yıkım çalışmaları başlatıldı....

İnşaat Mühendisleri Odası: Deprem kendini hatırlattı!

İnşaat Mühendisleri Odası, gündem dışında  tutulma ve hasır altı edilme çabalarına rağmen deprem gerçeğinin, bir kez daha  kendisini hatırlattığını belirterek, olası daha şiddetli bir sarsıntının yol  açacağı yıkımın kaygı verici olduğunu  bildirdi

Tokat deprem konferasnsı Haberi

Tokat deprem konferasnsı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 9 Ekimde 5.1 şiddetinde meydana gelen deprem nedeni ile konferans düzenlendi. Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi konuşma yapan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaa’nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığını ifade ederek, “Her birimiz el birliği yaparak Erbaa’mızdaki deprem bilincini deprem farkındalığını anlatacağız. Bu eğitimlerin devamı gelecek Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşeceğiz. İnşallah çocuklarımızdan başlayarak bir şeylerin daha iyiye gideceğini düşünüyorum” dedi. Erbaa’da yaşanan depremin hemen arkasından programın yapılmasının isabetli olduğunu ifade eden Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan, “Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Atalarımızın bir sözü var ‘Demir tavında dövülür.’ Yaşadığımız depremin peşinden bu programın yapılması...