03 / 05 / 2024

Tokat hes inşaatı

Tokat hes inşaatı

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Tokat'ta inşaat işçisi çalıların arasında ölü bulundu!

Tokat'ın Erbaa'da inşaat işçisi Ramazan nedeniyle Nurullah D. (28) tarafından tabancayla öldürüldü ve çalılık alana atıldı. 

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 85'i bitti!

Tokat'a inşa edilen yeni havalimanın yüzde 85'i tamamlandı. Alanda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Tokat TOKİ Konutları'nın inşaatı tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tokat'ta inşaatı devam eden TOKİ konutlarını inceledi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tokat Erbaa'da galericiler sitesinin inşaatı başladı!

Tokat Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, oto galerici esnafıyla bir araya geldi. Yıldırım, galericiler sitesinin inşaatının başladığını söyledi.

Tokat TOKİ Konutları'nda inşaat yeniden başladı!

Tokat’ta 2 yıl önce başlayan ve yüklenici firmanın işi yürütememesi nedeniyle durdurulan TOKİ Konutları inşaatı, ihale sürecinin tamamlanması ile birlikte yeniden başladı. 

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat hes inşaatı Haberi

Tokat hes inşaatı

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Zile ilçesinde HES inşaatı alanında rastlanan tarihi buluntulara ilişkin, "O bölgede tarihe adı geçen fakat nerede olduğu bilinmeyen Roma şehirleri var. Muhtemelen onlardan bir tanesi tesadüfen bulundu diyebiliriz." dedi.


Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yücepınar köyü yakınlarında, Çekerek Irmağı üzerinde yapımı süren HES inşaatı için açılan yol sırasında tarihi kalıntılara rastlanılması üzerine Tokat Müzesi yetkililerine haber verildiğini, bunun üzerine alanda başlatılan çalışmaların sürdüğünü aktardı.


Bölgenin güvenlik şeridi çekilerek koruma altına alındığını aktaran Çakır, kalıntıların tesadüfen bulunduğunu söyledi.


Bulunan kalıntılar arasında sütun ve sütun başlarının olduğunu belirten Çakır, "Zile'ye 15 kilometre uzaklığında Çekerek ırmağı kenarında bulundu kalıntılar. Bulunan yapılara bakarak yorum yapmak mümkün. O bölgede tarihe adı geçen fakat nerede olduğu bilinmeyen Roma...