03 / 05 / 2024

tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi

tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi

Tokat'ta, mimari yapısıyla dikkati çeken ve "Anadolu'nun en estetik Mevlevihanesi" olarak nitelendirilen Mevlevihane Vakıf Müzesi'ni, yılın ilk 8 ayında yaklaşık 21 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Tokat da Altındağ'ı örnek alıyor!

Altındağ Belediyesi, Tokat tarafından da örnek alınıyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kalkınma Kurulunun 2014 yılı dördüncü toplantısında Tokat Valüiği'nin Altındağ'ı örnek alarak alacağı açıklandı.

Tokat'taki 300 kişilik öğrenci yurdu tamamlandı!

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Tokat’ın Erbaa ilçesinde yapılan 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün inşası tamamlandı. Mevcut bloklarda yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi bulunuyor.

Tokat Merkez'de 2 milyon 131 bin TL'ye satılık bina!

Tokat İli Merkez'de 2.029,05 metrekare yüzölçümüne sahip olan bina Tokat 1. İcra Dairesi tarafından 19 Ocak 2015 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Muhammet Tokat kimdir?

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kimdir? Muhammet Tokat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muhammet Tokat, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Muhammet Tokat...

Büyük Tokat Oteli için yeni ihale yapıldı!

Tokat il merkezinde özel idare bünyesinde bulunan ve işletmesini 5 yıldır Yaşaroğlu Otelciliğin yaptığı Büyük Tokat Oteli için yeni ihale yapıldı. 1 yıl içinde Tokat'a kazandırılması hedefleniyor

Tokat Atıksu Artıma Tesisi Bilim Meydanı'nda!

Tokat Belediyesi ve Bilim Merkezi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Tokat Bilim Meydanı" etkinlikleri devam ediyor. Atıksu Arıtma Tesisi görevlileri Biyolojik Arıtmada kullanılan Mikroorganizmalar hakkında bilgi veriyor

Tokat Kalesi çay bahçesi oluyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı'ya esir düşen " Kazıklı Voyvoda " lakaplı Eflak Voyvodası III. Vlad' ın hapsedildiği rivayet edilen Tokat Kalesi, çay bahçesi oluyor...

Tokat Turhal'de 2 milyon 947 bin TL'ye satılık 2 adet gayrimenkul!

Tokat İli Turhal İlçesi'nde yer alan 885,52 metrekare yüzölçümlü ve 5.878,95 metrekare yüzölçümlü 2 adet gayrimenkulün satışı Turhal İcra Dairesi tarafından 31 Ekim 2014 günü saat 10:30 ile 10:40 arası ihale ediliyor.

H&M, Tokat ve Sakarya'da mağaza açtı!

H&M, Tokat ve Sakarya gibi rakiplerinin henüz giriş yapmadığı illerde mağaza açtı. H&M Türkiye Ülke Müdürü Thomas Coellner, “Kimsenin tahmin edemeyeceği pek çok şehri yakından araştırıyoruz” dedi...

Tokat Sık Dişini Helası restore edilecek!

Tokat'ta uzun yıllar umumi tuvalet olarak kullanıldığı belirtilen ve de halk arasında " Sık Dişini Helası " diye bilinen, 16. yüzyıldan kalma yapı, restore edilecek.

Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kuruluyor!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6' ncı yüz yılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti...

Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kurulacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüz yılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Tokat Zile Belediyesi'nden 10 adet gayrimenkulün ihalesi 29 Eylül'de!

Tokat Zile Belediyesi tarafından Güvenevler, Yunus Emre, Şeyhali ve Güvenevler Mahallesi'nde yer alan toplam 10 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. İhale 29 Eylül 2014 Pazartesi günü gerçekleştiriliyor...

tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi Haberi

tokat Mevlevihane Vakıf Müzesi


Tokat'ta, mimari yapısıyla dikkati çeken ve "Anadolu'nun en estetik Mevlevihanesi" olarak nitelendirilen Mevlevihane Vakıf Müzesi'ni, yılın ilk 8 ayında yaklaşık 21 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Mevlevihane Vakıf Müzesi Müdürü Ekrem Anaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mevlevihane'nin 1850 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılarak Tokat'taki Mevlevilere hediye edildiğini söyledi.


Tarihi yapının çok estetik olduğunu vurgulayan Anaç, "Tokat Mevlevihanesi, ahşap kullanıldığı için çok estetik bir Mevlevihane'dir, Anadolu'nun en güzel Mevlevihanesi'dir. Daha büyükleri, daha görkemlileri var ama ahşabın kullanılması dolayısıyla estetik açıdan en güzel Mevlevihane'nin Tokat Mevlevihanesi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.


Anaç, Mevlevihane'nin iki katlı olduğunu belirterek, "Binanın en görkemli tarafı, barok motiflerle bezenmiş, ahşap sütun dizinine sahip ve bütün cephesi boyunca uzanan balkonu dolayısıyla Beykonağı'na bakan cephesidir" dedi.


Mevlevihane'nin tekke ve zaviyelerin...