04 / 05 / 2024

Tokat taş ocağı

Tokat taş ocağı

Tokat'ta taş ocağı kurulmasına tepki yağdı. Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesi sakinleri, buraya kurulması planlanan taş ocağını protesto amacıyla kara yolunu da trafiğe kapattı...

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Tokat'ta satılık 62 gayrimenkul!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta yer alan 62 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller, Merkez, Almuş, Erbaa, Pazar, Reşadiye, Turhal ve Zile'de yer alıyor.

Tokat'ta yatay mimari dönemi başlıyor! 

30 milyon lira bedelle Tokat’ta Meydan Projesi’ni hayata geçiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projelerinde yer alan yapıların yatay mimariye göre inşa edileceğini dile getirdi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Türk Kızılay Tokat'ta kan bağış merkezi yaptırıyor!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Tokat İli, Merkez İlçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan taşınmaz üzerinde kan bağış merkezi yaptırıyor...

Tokat'ta yapılaması planlanan tesis için ÇED raporu TBMM'de!

Tokat ilinde yapılması planlanan bir kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ÇED gerekli değildir kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Durmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yozgat ve Tokat'ta acele kamulaştırma kararı!

Yozgat ve Tokat'ta yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yozgat ve Tokat'ta acele kamulaştırma kararı!

Yozgat ve Tokat'ta yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Tokat'ta 15 bin 71 yeni konut inşa edildi!

Tokat'ta 15 bin 71 konut projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısının çözüldüğünü söyledi.

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

Tokat'ta 21 milyon TL'ye satılık 28 gayrimenkul!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ın Almus, Erbaa, Turhal ve Zile ilçelerindeki 28 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 20 Aralık'ta yapılacak...

Tokat'ta acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta acele kamulaştırma kararı alındı. Kamulaştırma, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak...

Tokat taş ocağı Haberi

Tokat taş ocağı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bağlı Yolüstü beldesi sakinleri, buraya kurulması planlanan taş ocağını protesto amacıyla Reşadiye-Başçiftlik kara yolunu trafiğe kapattı.


Yaklaşık 700 kişi, Er Tepesi mevkisinde kurulacak taş ocağı için açılan yolun bulunduğu bölgeye geldi.


Ellerinde sopa bulunan kadınlar, buradan araçların geçişine izin vermedi. Kadınlara erkekler de destek verdi.


Belde sakinleri adına konuşan Yolüstü Belediye Başkanı Talip Çetin, beldenin 2010 yılında termal turizm merkezi ilan edildiğini, böyle yerlerde taş ocaklarına izin verilmediğini söyledi.


Er Tepesi'nde 3 bin 300 metre uzunluğunda, 280 metre derinliliğinde müthiş bir kanyon bulunduğunu dile getiren Çetin, "ÇED raporu alınırken sorulmuyor. Yan tarafta bir ocak var. O ocaktan dolayı tüm arazi ekilemeyen, hayvanların otlayamadığı, suların tahrip olduğu bir alana dönüştü. Vatandaş bunu görünce ikinci bir yer açılmasına müsaade etmiyor" diye konuştu.


Olay...