08 / 05 / 2024

Tokat'ta 15 bin 71 yeni konut inşa edildi!

Tokat'ta 15 bin 71 yeni konut inşa edildi!

Tokat'ta 15 bin 71 konut projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısının çözüldüğünü söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde gerçekleştirilen Tokat mitinginde vatandaşlara hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, 81 ilin, 922 ilçenin ve 183 bin köyün her birine aynı kalitede, standartta hizmet götürmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, batıdaki imkanlardan doğudaki insanın da faydalanmasını arzu ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi:

Son 17 yılda Tokat'a 13 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, bu sürede 1921 yeni derslik inşa ettiklerini belirtti.

Erdoğan, Tokat'ta üniversite öğrenci sayısının 25 bin artış gösterdiğine işaret ederek, yükseköğrenim öğrencileri için 7 bin 379 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını, bu yıl merkezde 2 bin 500 kişi kapasiteli, seneye de Almus'ta 250 kişi kapasiteli yurt binaları açacaklarını müjdeledi.

Tokat, Niksar, Erbaa, Turhal'a gençlik merkezleri, Almus'a spor salonu, Tokat merkeze güreş salonu inşa ettiklerini belirten Erdoğan, Yeşilyurt Spor Salonu'nun, Zile ve Reşadiye gençlik merkezlerinin plan, proje ve ihalesinin devam ettiğini söyledi.

- "İmar barışıyla Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısını çözdük"

Tokat'a 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapacaklarını söyleyen Erdoğan, Tokat Belediyesinin 136 bin metrekarelik alana Ballı Dere Millet Bahçesi'ni, Turhal Belediyesinin de 150 bin metrekarelik alana Turhal Millet Bahçesi'ni yapacağını müjdeledi.

İhtiyaç sahipleri, şehit yakınları ve engellilere 1,8 milyar lira kaynak aktarıldığını belirten Erdoğan, "Sağlıkta 500 yataklı Tokat Devlet Hastanesinin, 200 yataklı Tokat Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de aralarında olduğu 14 hastaneden oluşan toplam 23 tesis kazandırdık. 150 yataklı Turhal Devlet Hastanesinin, Pazar ve Artova ilçe hastanelerinin inşaatı devam ediyor." dedi.

Tokat'ta 15 bin 71 konut projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, imar barışı ile Tokat'ta 47 bin vatandaşın sıkıntısının çözüldüğünü söyledi.

- "900 adımda 900 yılın görülebileceği açık hava müzesi"

Erdoğan, merhum Prof. Dr. Süheyl Ünver'in Tokat ile ilgili şöyle konuştu:

"Süheyl Hoca, Tokat'ı 'Anadolu'da en çok abidesi olan şehir' olarak tarif ediyor. Tokat, 900 adımda milletimizin 900 yılının görülebileceği adeta bir açık hava müzesidir. Tokat, Selçuklu ve Osmanlı'nın camilerle, medreselerle, hanlarla, hamamlarla, bedestenlerle, kervansaraylarla ilmek ilmek dokuduğu bir tarih şehridir. Son 17 yılda Tokat'ın bu tarihi hazinesini biz yeniden ayağa kaldırdık. Bu konuda evladınız, Milletvekilimiz Yusuf Beyazıt kardeşimin çok büyük emekleri oldu. Onun gayretleriyle burada tüm vakıf eserler, tarihi eserler ayağa kalktı. Merkez Ali Paşa Camisi, Deveciler Hanı, Yazmacılar Hanı, Niksar ve Tokat Yağıbasan Medreseleri gibi birbirinden önemli eserlerin aralarında olduğu toplam 120 tarihi eseri restore ettik.

- "Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı"

Ballıca Mağarası gibi saklı güzelliklerinin de yurt içi ve dışında tanıtımını yaptıklarını dile getiren Erdoğan, ulaşımda 16 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğuna 257 kilometre ilave ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat çevre yolunu, Tokat-Niksar ayrımı Almus Yolu, Niksar, Başçiftlik, Aybastı, Reşadiye ayrımı yolunu, Niksar'daki Arasta, Seymenli, Pehlül Deresi, Cer köyü, Çilhane köprülerini bu yıl tamamlayacaklarını belirtti.

Amasya-Turhal-Tokat yolundaki çalışmalarla Korgan-Çamiçi yolunu seneye bitireceklerinin bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat-Niksar yolunu, Aybastı-Reşadiye yolunu, Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal yolunu bir sonraki yıl açacaklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, "Tokat ile Turhal arasına yeni bir demir yolu yapmak için çalışmalara başladık. Hattın etüt proje çalışmaları da devam ediyor. Tamamlanmasını müteakip gerekli adımları atacağız. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı önümüzdeki sene hizmete sunmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

- "2,5 katrilyon lira tutarında yatırım teşviği"

Tokat'a 3 baraj ve bir gölet inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, 8 baraj ve bir gölet daha inşa edeceklerini açıkladı.

Tokat'ın aynı zamanda tarım şehri olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Alan bazlı destekler, fark prim ödemeleri, hayvancılık, kırsal kalkınma, telafi edici destekler, genç çiftçilere proje desteği, devlet prim desteği gibi pek çok destek programıyla topraktan geçinen kardeşlerimizin yanında olduk. Bay Kemal diyor ya 'Çiftçi aç, çiftçinin toprakları elinden alınıyor.' Bugüne kadar Tokatlı çiftçilerimize 940 milyon liralık tarımsal destek verdik. Üniversitemiz ve sanayimizin el ele vererek sanayi ve teknoloji üretmeleri için Tokat'ta bir teknopark kurduk.

 


Geri Dön