20 / 05 / 2024

tokat voyvoda hanı

tokat voyvoda hanı

Bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tepkilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı...

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 118 milyon TL'lik inşaat yatırım!

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç 3 iş hanı, 2 kültür merkezi, 1 otel ve 56 konutla toplamda 118 milyon liralık yatırımın gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tokat Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

Tokat'taki 265 yıllık han satışa çıkarıldı!

Tokat'ta I. Sultan Mahmut Dönemi’nden kalma 265 yıllık han satışa çıkarıldı. Tokatlı esnaf Abdullah Efeli, dedesinden kalma hanı restore ettiremedikleri için satmaya karar verdiklerini belirtti.

TOKİ'den Tokat'a kültür merkezi!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, üçüncü Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nin TOKİ bölgesine açılacağını açıkladı.

Tokat Niksar'a Hanımlar Yaşam Merkezi müjdesi!

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar’da en yakın zamanda “Hanımlar Yaşam Merkezi” için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Tokat Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı. Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı.

‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Tokat Kalesi çay bahçesi oluyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı'ya esir düşen " Kazıklı Voyvoda " lakaplı Eflak Voyvodası III. Vlad' ın hapsedildiği rivayet edilen Tokat Kalesi, çay bahçesi oluyor...

Tokat'a 300 araçlık asansörlü otopark yapılıyor!

Tokat'a 300 araçlık asansörlü otopark yapılıyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanında ve Taşhan arkasında yapımı tamamlanan ve kullanıma açılan asansörlü otopark çalışmaları Askeri Gazino yanındaki otoparkta devam ediyor...

Tokat'taki Taşhan ismine yeniden kavuştu!

Bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tepkilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı...

Tokat'taki tarihi Taşhan'ın ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirildi!

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi Taşhan'ın adının en kısa zamanda yeniden düzenleneceğini bildirdi...

tokat voyvoda hanı Haberi

tokat voyvoda hanı


Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tekpilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı.


Kentte bulunan tarihi Taşhan'ın isminin bir süre önce "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuştu. Tokat Valisi Mustafa Taşksen'in talimatı üzerine, yeni ismin yazılı olduğu tabelanın birkaç gün önce kaldırılmasının ardından, "Taşhan" yazılı tabela, hanın giriş kapısının üstüne yeniden monte edildi.


Bir süre önce, hanın ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmiş, esnaf buna tepki gösterip eski adın kullanılması için imza kampanyası başlatmıştı. Vali Taşkesen'in talimatıyla hana asılan yeni isim tabelasının kaldırılmasının ardından imza kampanyası sona erdirilmişti.


Tarihi Taşhan!


 Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğünün resmi internet sitesinde tarihi Taşhan hakkında şu bilgiler yer alıyor:


"Tokat kent merkezinde, Gaziosmanpaşa Caddesi üzerindedir. 'Voyvoda Han' da denilen yapı, 1631 yılında yaptırılmış,...