07 / 05 / 2024

Tokatlıyan İşhanı

Tokatlıyan İşhanı

Beyoğlu’nda, Nevizade ve Balık Pazarı’nda 26 bina ile Tokatlıyan İş Hanı gibi taşınmazları olan Üç Horan Vakfı’nın milyon TL’lik kira geliri cemaati birbirine düşürdü

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bakan Derya Yanık duyurdu ev hanımlarına prim desteği geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik detaylarına ilişkin bilgi verdi. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'nın yanı sıra ev hanımlarına müthiş haber! 7.050 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra İŞKUR tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor. İŞKUR tarafından ev kadınları için çok önemli bir program hazırlandı. Detayları haberimizde...

Aile Bakanlığı hem ev hanımlarını hem de kocalarını sevinçten havaya uçuracak! Para ödemesi var

Aile Bakanlığı tarafından çocukların yanı sıra ev hanımları için de destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Ancak ev hanımlarının gerekli başvuruları e devlet üzerinden yapması gerekiyor.

20 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik hakkı doğuyor! Hiç çalışmamış ev hanımları da faydalanabilecek!

Milyonlarca ev hanımı nasıl emekli olabilirim sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. İşte TBMM'ye sunulan yasa teklifinin detayları...

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Ev hanımlarına müjdeli haber! Emekli olmak çok kolay!

Milyonlarca ev hanımı "Nasıl emekli olurum?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki ev hanımı olmak emeklilik için yeterli mi? Nasıl emekli olunur? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye ve nasıl yapılır?

Tokat'taki 265 yıllık han satışa çıkarıldı!

Tokat'ta I. Sultan Mahmut Dönemi’nden kalma 265 yıllık han satışa çıkarıldı. Tokatlı esnaf Abdullah Efeli, dedesinden kalma hanı restore ettiremedikleri için satmaya karar verdiklerini belirtti.

Malatya Yazıhan'da kültür merkezi inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye yapmayı planladığı kültür merkezlerinin ilkini Yazıhan ilçesinde hayata geçiriyor. Malatya’nın yanı sıra ilçe kültürünün yaşatılmasına ve aktivitelerin düzenlenmesine katkılar sunacak olan kültür merkezinde ilk kazma Yazıhan’da vuruldu.

Şanlıurfa Barutçu Hanı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Türkiye'de, İstanbul ve Bursa'nın yanı sıra Şanlıurfa'da bulunan çok katlı handan biri olan tarihi Barutçu Hanı'nın turizme kazandırılması amacıyla geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Afyon Zübeyde Hanım Çocuk Hastanesi ne zaman açılacak?

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin yanında yükselen Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde son düzenlemeler yapılıyor.

Lapis Han'da nefes alacak çok yeriniz var!

Toplam 32 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Lapis Han Ofisleri'nde kiramalar başladı. Gürallar Yapı imzası taşıyan proje "Lapis Han'da nefes alacak çok yeriniz var" sloganı ile hayata geçiriliyor.

Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi 2015 Haziran'da tamamlanıyor!

Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ’nin yanındaki yeni binasında çalışmalar sürüyor. Hastanenin 2015’in Haziran ayında bitirilmesi ve teslim edilmesi planlanıyor.

Bursa Balibey Han restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan ve kent merkezinde, tarihi şehri en güzel şekilde temsil eden Balibey Han, konuklarını, eski Bursa’nın güzelliklerini bugüne taşıyan ‘Osmanlı Gecesi’ konseptiyle ağırlıyor.

Tokatlıyan İşhanı Haberi

Tokatlıyan İşhanı

İstanbul Beyoğlu Üç Horan Ermeni Vakfı’ndaki yönetim kurulu seçimi krize yeniden krize dönüştü. 2009’dan bu yana iki kez iptal edilen seçimler bu kez, kimlerin oy kullanacağı ve Nevizade ile Balık Pazarı’nda 26 bina ile Tokatlıyan İş Hanı gibi onlarca taşınmazdan elde edilen milyon TL’lik kira gelirlerinin nasıl yönetileceği konusunda düğümlendi. İstanbul’daki en zengin Ermeni vakfı olarak bilinen Üç Horan Vakfı’nın mevcut yönetimi seçimlerde, İstanbul’da Patrik seçimlerinde oy hakkı olan 25 bin Ermeni’nin değil de, sadece Beyoğlu’nda yaşayan 593 Gregoryan Ermeni cemaati üyesinin oy kullanmasını istiyordu. Ancak muhalif kesim buna karşı çıkanca seçimler kitlendi. 


PARA İYİ YÖNETİLMİYOR


Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı ve Vakıflararası Dayanışma ve İletişim Platformu Başkanı (VADİP) Bedros Şirinoğlu, kavgayı ve cemaatin rahatsızlığını şöyle aktardı:...