04 / 05 / 2024

TOKİ 2016da rekor kıracak

TOKİ 2016da rekor kıracak

TOKİ, 2016'da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası'nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek,

Konut kredilerinde tarihi rekor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut kredilerine ve TOKİ'nin yrüttüğü konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, konu kredilerinde rekor kırıldığını belirtti.

TOKİ 50 bin konut projesine Batman’dan rekor başvuru!

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 50 bin konut projesine Batman’da rekor başvuru yapıldı.

Konut satışlarında rekor bekleniyor!

Konut piyasasında Emlak Konut projeleri, TOKİ ve firmalar çeşitli kampanyalarla furya başlattı. Ekonomi yönetimi de bu kampanyalara destek verdi. Sektör temsilcileri gelecekten umutlu. Özellikle yabancıya yapılan konut satışlarının rekor kırması bekleniyor.

TOKİ Kağıthane Arıcılar arsasına rekor teklif!

TOKİ'nin Kağıthane Arıcılar arsasına yüzde 60 kurum payı ile rekor teklif geldi.

Antalya Büyükşehir'in yatırım bütçesi rekor kırdı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 taslak bütçesi 2 milyar 260 milyon lira olarak kabul edildi. Taslak bütçede yatırıma ayrılan pay 1 milyar 167 milyon lira ile rekor kırdı.

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

Gayrimenkul sektörü Ağustos 2016’da rekor kırdı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir konut satışlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Konut alıcıları ülkemizde sadece konut değil, aynı zamanda istikrarı da satın aldı. Böylece konut satışlarında yüzde 30 artışla rekor kırmış olduk” dedi.

Yeniden yapılandırmada 46 milyar TL'lik rekor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılması çalışmalarına ilişkin, “Şu ana kadar yaklaşık 5,3 milyon başvuru aldık ve yeniden yapılandırdığımız tutar da 46 milyar liraya çıktı. Bu bir rekor.” dedi.

GYODER'in Güçbirliği Kampanyası rekor satışla sonuçlandı!

‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER’in (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacı ile başlattığı dev kampanya rekor satış rakamı ile tamamlandı.

Konut piyasasında satışlar rekor kırıyor!

Son yıllardaki en düşük konut kredisi faizleri dolayısıyla bugüne kadarki en hareketli günlerini yaşayan konut piyasasında satışlar rekor üstüne rekor kırıyor.

TOKİ, 2016 yılında rekor kırarak 64 bin konut üretti!

TOKİ Başkanı Turan, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu”na katıldı.

Ankara Turan Güneş Bulvarı rekor sürede tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Turan Güneş Bulvarı’ndaki çalışmaların 27 gün gibi rekor sürede tamamlanarak, 7 kilometrelik Bulvar'ın 4 şeritten, emniyet şeridiyle birlikte 8 şeride çıkarılarak trafiğe açıldığını bildirdi.

Satışta rekor kırıldı ama konut sahipliği azaldı!

Konutu olanların oranı yüzde 61.1’den 2015’te yüzde 60.4’e indi ve 0.7 puan azaldı. Halbuki 2015’te Türkiye’de 599 bin yeni konut satıldı. Bu anlamda ilk satışlarda da rekor kırıldı. Ama kirada oturanlar da 1.2 puan arttı..

TOKİ 2016da rekor kıracak Haberi

TOKİ 2016da rekor kıracak

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016'da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası'nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek, Türkiye'de dar ve orta gelir grubuna dahil vatandaşları konut sahibi yapmak ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2023 yılına kadar üreteceği konut hedefini revize ederek 1 milyondan 1 milyon 200 bine çıkardı. 


Ekonomi...