07 / 05 / 2024

toki bina sorunları

toki bina sorunları

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin yapılarının 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, TOKİ'nin 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa ettiğine dikkat çekti. 

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Sivritepe TOKİ Konutları sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den RTÜK'e yeni bina!

TOKİ, radyo ve televizyon yayınlarını düzenleme ve denetlemekten sorumlu RTÜK için Beşiktaş'ta yeni bina inşa edecek. RTÜK İstanbul temsilciliğinin faaliyet göstereceği yeni binanın ihalesi 24 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümle kimliksiz bina kalmayacak!

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘sağlıksız ve kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

Kentsel dönüşümle kimliksiz bina kalmayacak!

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

TOKİ binalarına ilişkin sorunlar mecliste!

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

toki bina sorunları Haberi

toki bina sorunları


Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TOKİ binalarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı.


Bilgen, "Herkes temel insani gereksinimlerini karşılayabilecek, insan haysiyetine yakılır biçimde konut ve barınma hakkına sahiptir. Bu hak çerçevesinde devletin şehirlerde ve diğer yerleşim birimlerinde tarihi ve kültürel nitelikleri ile çevre değerlerini de esas alan bir plan çerçevesinde gerekli tedbirleri alması beklenmektedir. 


Ancak bu anlamda tedbir alması gereken kurumlardan birisi olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); binaların malzemeleri, afetlerde çok kolay zarar görmeleri, yaşam alanlarının sıkışmışlığı, fiyatları vb durumlardan dolayı sürekli eleştirilmiştir. Biz de bu konuyla ilgili seçim bölgemiz olan Kars'taki TOKİ binalarından ev alan yurttaşlarımızdan oldukça yoğun şikayetler almaktayız." dedi.


Kars Milletvekili Ayhan...