22 / 07 / 2024

toki borç

toki borç

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), satışını gerçekleştirdiği konutların ve işyerlerinin taksitlerine ve borç bakiyelerine Ocak - Haziran 2015 döneminde artış yapmadı...

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Belediyelerden TOKİ'ye 81 milyonluk borç!

TOKİ’den aldığı evlerin taksitini ödemeyen vatandaşlar için fesih ve dava süreci başlatılırken, İstanbul'da Esenler Belediyesi ile Ağrı Belediyesi aldıkları taşınmazların taksitlerini ödemeyerek TOKİ'ye toplamda 81 milyonluk borç yaptılar...

TOKİ Niğde Bor projesi için tarih açıklandı! 180 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Niğde Bor 2023 projesi için ihale tarihi belli oldu. TOKİ'nin Niğde 2023 projesinde 180 adet konut yer alacak.

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

TOKİ Niğde Bor’da 180 ucuz sosyal konut!

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün konuya ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Niğde Bor Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ'ye olan borç miktarı 32 milyar 662 milyon TL oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ borçları açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'ya gitti. ‘Afet Borçlandırma Senedi’ imzalatılmak istenen vatandaşların tepkisi gündeme gelirken Kemal Kılıçdaroğlu da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

TOKİ Niğde Bor 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Bor projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

TOKİ Niğde Bor 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Bor projesinde yer alan 16 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Niğde Bor projesinde başvuru dönemi sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Bor projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi sona eriyor. 

TOKİ'nin 2 milyon TL borçlanma aracı ihracına SPK'dan onay!

Sermaye Piyasası Kurulu, TOKİ'nin 2 milyon liralık, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin de 500 milyon avroluk borçlanma aracı ihracına onay verdi...

toki borç Haberi

toki borç

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), satışını gerçekleştirdiği konutların ve işyerlerinin taksitlerine ve borç bakiyelerine Ocak - Haziran 2015 döneminde artış yapmadı. 

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, konutların ve işyerlerinin taksit ve borç bakiyelerinde Temmuz 2015 tarihine kadar artış gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı. 


TOKİ tarafından satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde iki ayrı oran kullanılıyor. Bunlardan biri; bir önceki altı aylık memur maaş artış oranı. Diğeri; bir önceki altı aylık memur maaş artış oranı, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) arasından seçilen en düşük oran. İdare uygulamalarında esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet verilmemesi amacıyla TOKİ tarafından hesaplanmıyor. • Temmuz 2014 döneminde memur maaşlarına zam gerçekleştirilmediğinden, TOKİ de Temmuz 2015 tarihine kadar konut ve işyeri alıcılarının taksit...