02 / 05 / 2024

toki devlet kurumu mu

toki devlet kurumu mu

TOKİ, hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki, TOKİ devletin mi?

SGK'dan 23-40 yaş arası kadınlara müjde! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz

Vatandaşların sağlık, iş, emeklilik gibi sosyal emniyet haklarıyla alakadar olan devlet kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kadınlara umumi olarak bir sağlık hizmetinin ücretsiz verileceğini açıkladı. İşte, kadınlara ücretsiz olan o sağlık hizmeti...

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Gazi Üniversitesi rekor sayıda personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı ilanına göre Gazi Üniversitesi, en az lise mezunu kişiler içerisinden personel alımı gerçekleştirilecek.

Görenler şok! 60 bin lirası olan TOKİ’den ev sahibi oluyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için kurulan bir devlet kurumu olan TOKİ, ev sahibi olmak isteyenlerin imdadına koşuyor. TOKİ’nin yeni kampanyasında 60 bin TL nakitle 3+1 dairelerin sahibi olabilirsiniz. İşte detaylar…

İş arayan vatandaşlar buraya! DSİ 18 – 55 yaş arası personel arıyor! Sakın tarihleri kaçırmayın

Milyonlarca iş arayan vatandaşa müjde devlet kurumu Devlet Su İşleri’nden geldi. Devlet Su İşleri, 18 ile 55 yaş arasında personel alacağını duyurdu… İşte detaylar…

Dar gelirliye ucuz kiralık ev!

Kalkınma Bakanlığı tarafından devletin portföyündeki konutlar dar gelirli vatandaşa düşük fiyatla kiralanacak. Projeyi, TOKİ veya İller Bankası gibi bir devlet kurumu hayata geçirecek.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

TOKİ Kamu İhale Kurumu inşaatı 2. oturum ihalesi 23 Haziran'da!

TOKİ Kamu İhale Kurumu hizmet binası inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi 2. oturum ihalesi 23 Haziran'da yapılacak.

TOKİ Kamu İhale Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Kamu İhale Kurumu hizmet binası inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

1992 yılında Devlet Konukevi'ni hacizden 'TEK' kurtarmış!

1992 yılında Devlet Konukevi olarak inşa edilen Atik Ali Paşa Yalısı üzerindeki 125 milyar liralık Vakıf Bankası'nın haczini Türkiye Elektrik Kurumu ödeyerek yalıyı satın almış. Yalının sahibi İETT'ye de 25 milyar ödemiş.

1992 yılında 200 milyar liraya satılık Devlet Konukevi!

1992 yılında Beşiktaş'ta Devlet Konukevi olarak inşa edilen ve yapımı yılan hikayesine dönen tarihi Atik Paşalar Yalısı ve 7.5 dönüm arazisi, 200 milyar liraya İETT tarafından Türkiye Elektrik Kurumu'na satılacakmış.

TOKİ konut almakta zorlanan vatandaşı ev sahibi yapıyor!

TOKİ Başkanı Turan, Anadolu'da konut almakta zorlananların ve sosyal devlet anlayışının en önemli kurumu olduklarını belirterek, "İnşallah bunu güçlendirerek devam ettireceğiz" dedi.

TOKİ Kamu İhale Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi 21 Nisan'da!

TOKİ Kamu İhale Kurumu hizmet binası inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 21 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşecek.

1988 yılında Devlet Konukevi inşaatı mühürlenmiş!

1988 yılında Cumhurbaşkanlığı için Beşiktaş'ta, Et ve Balık Kurumu'nun soğukhava deposunun yerine inşa edilmekte olan Devlet Konukevi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı Bedrettin Dalan tarafından mühürlettirilmiş.

toki devlet kurumu mu Haberi

toki devlet kurumu mu

TOKİ devletin mi?

T.C Başbakanlık Toplu Konu İdaresi Başkanlığı, hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki, TOKİ devletin mi?


TOKİ, adın da belli olacağı üzere devlet kurumu olup, idarenin görevlerinin başında "Devlet garantili ve garantisiz iç ve dış tahviller ile her türlü menkul kıymetler çıkarmak; Yurt içi ve yurt dışından, Toplu Konut İdaresi'nce kullanma alanlarında yararlanmak üzere kredi almaya karar vermek; Konutların finansmanı için bankaların iştirakini sağlayacak tedbirleri almak, bu amaçla gerektiğinde bankalara kredi vermek, bu hükmün uygulanmasına ilişkin usulleri tespit etmek geliyor.


TOKİ'nin kuruluş aşamasında  2985 sayılı Kanunun verdiği diğer görevler şu şekilde sıralanıyor:


- Konut inşaatı ile ilgili sanayi veya bu alanlarda çalışanları desteklemek;

- Özellikle kalkınmada öncelikli...