08 / 05 / 2024

SGK'dan 23-40 yaş arası kadınlara müjde! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz

SGK'dan 23-40 yaş arası kadınlara müjde! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz

Vatandaşların sağlık, iş, emeklilik gibi sosyal emniyet haklarıyla alakadar olan devlet kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kadınlara umumi olarak bir sağlık hizmetinin ücretsiz verileceğini açıkladı. İşte, kadınlara ücretsiz olan o sağlık hizmeti...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumudur. Türk vatandaşlarına ve mukimlerine emeklilik, sağlık ve işsizlik yardımları dahil olmak üzere sosyal güvenlik kapsamı sağlamaktan sorumludur. SGK, işverenlerin, çalışanların ve devletin katkılarıyla finanse edilmektedir. SGK ile ilgili spesifik sorularınız veya endişeleriniz varsa, cevaplamaya yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle paylaştığı açıklamada, kadınlar için yeni bir sosyal hizmeti hayata geçirdiklerini ilan etti.

23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük kadınların, en çok üç deneme ile sınırlı olmak üzere tüp bebek masrafları SGK aracılığı ile karşılanıyor.

Tüp bebek masraflarının karşılanması için başvuru yapan kişinin sosyal emniyeti olması şartı, yani sigortalı olması şartı aranmıyor.

SGK dan 23-40 yaş arası kadınlara müjde! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz


KADINLARIN TÜP BEBEK MASRAFLARINI SGK KARŞILIYOR

SGK'nın açıklaması şöyle:

Kadınlarımızın sigortalı olup olmadığına bakmıyoruz, analık halinde bedava sağlık hizmeti sunuyoruz.

Sigortalı kadınlarımıza analık hallerine bağlı olarak tek gebelikte 112, çoğul gebelikte 126 gün geçici iş göremezlik ödeneği ödüyoruz.

Doğum yapan sigorta mensubu annelerimize emzirme desteği veriyoruz.

Normal hallerle çocuk sahibi olamayan 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük kadınlarımızın en çok üç deneme ile sınırlı olmak üzere tüp bebek giderlerini karşılıyoruz.

Çalışma hayatına ara veren annelerimizin, 6 seneye kadar doğum borçlanması yaparak eksik prim günlerini tamamlamalarını sağlıyoruz.

SGK'dan 23-40 yaş arası kadınlara müjde! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz


Geri Dön