28 / 04 / 2024

TOKİ Dilovasında konut mu yapacak

TOKİ Dilovasında konut mu yapacak

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ olarak yöresel mimariden esinlenerek, yatay bir anlayışla inşa ettikleri projelerinin sürdüğünü belirtti.Turan, projenin sosyal olanaklarıyla geleneksel yaşam tarzını yansıtacağını söyledi.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.

Dilovası'nda 357 metrekarelik arsa satışa çıkıyor! İhalesi 6 Aralık'ta! 

Kocaeli Dilovası'nda yer alan 357 metrekarelik arsa satılıyor. Peki Dilovası'ndaki arsanın fiyatı ne kadar?

Kocaeli Dilovası'nda 15 bin 188 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatı resmen dudak uçuklattı! 

Kocaeli Dilovası Belediyesi, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Diliskelesi Mahallesi'nde yer lan arsayı satıyor. Peki Dilovası'nda yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası hakkında yeni açıklama: Vatandaş mağdur edilmeyecek!

TOKİ, Kayabaşı’nda inşa edilecek proje için ilave konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını açıkladı.

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı! Fiyatlar anında katlandı! 

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı anında başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faizli konut kredisi uygulamasını açıklamasından sonra, bazı konutların fiyatları fırladı.

TOKİ Kocaeli Dilovası projesi için düğmeye bastı! 651 yeni konut geliyor!

Yeni yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kocaeli Dilovası'nda 651 konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Eminevim 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı.

Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kredi faiz oranlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Peki Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesi ile konuta olan talep arttı. Peki 0.64 faizli konut kredisinde ödeme planları nasıl? Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

TOKİ Dilovasında konut mu yapacak Haberi

TOKİ Dilovasında konut mu yapacak

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ olarak yöresel mimariden esinlenerek, yatay bir anlayışla inşa ettikleri projelerinin sürdüğünü belirtti.


Konut üretimine sadece barınma olarak bakmadıklarına anlatan Turan, "Yeni dönemde içerisinde parkların, caddenin, esnafın, caminin, yürüyüş yolunun olduğu farklı bir konsepte geçtik. Dilovası Projesi, mahalle konsepti ile komşuluk ilişkilerine katkı yapacak, komşuluk ilişkileri canlandıracak" ifadesini kullandı.


Turan, projenin sosyal olanaklarıyla geleneksel yaşam tarzını yansıtacağını aktararak, şunları kaydetti:


"Dilovası'nda hayata geçireceğimiz 915 konutluk proje, yerel mimari ve mahalle konseptinin izlerini taşıyacak. Mevcut doğaya uygun, 2-3 katlı geleneksel Türk evi mimarisi, blokların cephelerinde modern mimariye uygun alüminyum korkuluklar ile geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı bir uygulama olacak. Yüklenici firmayla sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. En kısa sürede konutların yapımına...