05 / 05 / 2024

TOKİ doğu anadoluya konut

TOKİ doğu anadoluya konut

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugüne kadar yaklaşık 18.3 milyar liralık yatırıma imza atan TOKİ, bölgede 136 bin 771 konut inşaatına başladı.

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu'da 137 bin konutu tamamladı!

Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inşasına başlanan 176 bin 329 konutun 137 bin 94'ünü tamamladı. 

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 15 milyar TL yatırım!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeniden imar ve restorasyonu kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ 15 milyar TL yatırım yapacak. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede 67 bine yakın konut inşa edilecek

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Eylem Planı" kapsamında TOKİ daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 43 bin konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yoğun talebi karşılamak amacıyla, 2016-2019 arasında 43 bin konut yapılacak.

Mehmet Ergün Turan: Doğu'ya yılda 6 bin konut yapılacak!

TOKİ Başkanı Turan ile Doğu ve Güneydoğu’daki konut projelerini de konuşuyoruz. Doğu’da konuta talebin yoğunluğunu dile getiren Turan, Doğu ve Güneydoğu’da 141 bin 733 konut yaptıklarını söyledi.

TOKİ ihalesinde Doğu'daki illere verilen teklifler İstanbul'u geçti!

TOKİ mülkiyetleri için düzenlenen müzayedede toplam 17 milyon' TL teklifle rekor kırıldı. Müzayedede Doğu illerindeki gayrimenkullere verilen teklifler İstanbul'daki ticari gayrimenkul fiyatlarını solladı.

Doğu'ya son 13 yılda yatırım yağdı!

Ulaştırmadan eğitime, sağlıktan TOKİ yatırımlarına kadar Türkiye genelinde son 13 yıldaki 463 milyar liralık bütçenin yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine katkı sağladı.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 18,2 milyar TL'lik yatırım!

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi. TOKİ ise toplam 18,2 milyar liralık yatırım yaptı.

TOKİ doğu anadoluya konut Haberi

TOKİ doğu anadoluya konut

81 ilde 3 bin 116 şantiyesi bulunan ve yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugüne kadar yaklaşık 18.3 milyar liralık yatırıma imza attı. Bölgede toplamda 136 bin 771 konut inşaatına başladıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Doğu'da 700 bin ailenin ikâmet edeceği ve 100 bin nüfuslu 7 şehir büyüklüğünde konut ürettik. Üretmeye de devam ediyoruz" dedi. Başkan Turan ile TOKİ'nin yatırımlarını konuştuk. 


Yeni dönemde geliştirdiğiniz üretim disiplinleri nelerdir? 

2014'ün ilk yarısında yeni üretim disiplinleri ve üretim modelleri hayata geçirmeye başladık. Toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa etme kararlılığımızı vurguladık. Bu doğrultuda yatay mimari, yöresel mimari, semt kültürünü barındıran mahalle konsepti ve kalite unsurlarını temel hareket noktalarımız olarak belirledik. Artık üreticilerimiz de...