19 / 05 / 2024

TOKİ dönüştürme

TOKİ dönüştürme

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleri" ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri hayata geçiriyor.

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler'e yeni proje yapılacak!

Kızılay, bağış yoluyla kendisine emanet edilen fakat ekonomik ömrünü doldurmuş veya iziki olarak artık kullanılamayacak durumda olan 323 gayrimenkulünü çağdaş yöntemlerle dönüştürme kararı verdi. İşte ayrıntılar...

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası’ndan KKM'yi dolardan liraya dönüştürme harekatı!

TCMB bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında değişiklik yaparak, vadesi gelen kur korumalı mevduat hesaplarının ‘TL mevduata’ dönüştürülmesini hedef olarak belirledi.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut var!

TOKİ ile başlatılan konut atılımının özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor." diye konuştu.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

TOKİ ile 140 bin konut dönüştü!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ ile 140 bin konut dönüştüğünü söyledi.

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Ayder Yaylası örnek dönüşüm projesi olacak!

TOKİ Başkanı Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'nin ünlü yaylası Ayder için örnek bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Turan, Ayder ile başlayan yaylaları dönüştürme projesinin örnek bir model olacağını bildirdi.

TOKİ 261 bin konutu dönüştürecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ’nin toplam konut üretimi içinde Kentsel Dönüşüm payının yüzde 40’lara çıkacağını açıkladı. TOKİ, ülke genelinde 261 bin 489 konutu daha dönüştürmeyi planlıyor.

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Küçükyalı Karayolları arazisi şehir parkına dönüştürülmeli!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Küçükyalı’daki karayolları arazisinin önemli bir bölümünün şehir parkına dönüştürülmesini istediklerini, ancak TOKİ'nin daha önce olur vermesine rağmen kararından caydığını söyledi.

Bursa YOSAB'daki tarla alanları sanayi imarlı arsaya dönüştürüldü!

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasfındaki arsaların sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

TOKİ dönüştürme Haberi

TOKİ dönüştürme

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleri" ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri hayata geçiriyor.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli problemleri arasında yer aldığını söyledi.


Bu konutların hem içinde yaşayanların mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini hem de kentlerin sağlıklı gelişimlerini engellediğini belirten Turan, kentsel dönüşümde önceliğin yerinde dönüşüm olduğunu vurguladı.


Proje alanında konut karşılığı anlaşma sağlanıp, taşınmazlarının yıkımı gerçekleştirilen hak sahiplerine kira yardımı yapıldığını anımsatan Turan, vatandaşlara kira yardımlarının yeni konutlar teslim edilinceye kadar sürdüğünü anlattı.


Turan, şöyle devam etti:


"Gecekondu tarzı yapılarla kaçak yapıların maliklerince yıkılıp imar planlarına göre yenilenmesi, çok...