29 / 04 / 2024

toki dünya basını

toki dünya basını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Elik tarafından kuruldu.

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın ihaleye çıkıyor! Tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı!

TOKİ Trabzon Sürmene projesi yarın resmen ihaleye çıkıyor. Üzümlü Mahallesi'nde inşa edilecek olan tam 214 yeni konut için düğmeye basıldı.

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın! 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın... Tam 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı...

Al Jazeera, Türkiye’deki konut krizini yazdı: Konut almak artık bir hayal!

Dünya basını Türkiye’deki seçimleri yakından takip ederken bir taraftan da giderek ağırlaşan ekonomik kriz ile ilgili haberler yayınlıyor. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Türkiye’de milyonlarca kişiyi etkileyen konut krizini yazdı, işte detaylar...

toki dünya basını Haberi

toki dünya basını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine İngiliz Financial Times gazetesinde yer verildi.

Financial Times'taki Laura Pitel imzalı haberde, sosyal konut projesinin büyüklüğüne ve önemine de dikkat çekildi. Söz konusu haberde, analistler ve Türk muhalefet yetkililerinin, düşük gelirli ailelerin konut merpenine çıkmalarına yardımcı olmayı hedefleyen toplamda 50 milyar dolarlık devlet destekli projeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse 20 yıllık iktidarı boyunca karşılaştığı en zorlu mücadele olacak olan seçim öncesi devasa bir harcama kampanyasının açılış salvolarından biri olarak gördüğüne değinildi.

Söz konusu haberde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konut planının seçim propagandası olmadığı yönündeki sözleri yer aldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gazeteye verdiği röportajda, bu projenin yaklaşan seçimlerle ilgili...