28 / 04 / 2024

toki ev haberi

toki ev haberi

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Taksitli ev alma fırsatı geldi, son gün 23 Haziran!

TOKİ Başkanlığı, düşük gelir düzeyine sahip aileler için yeni bir konut projesinin tamamlandığını duyurdu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik bu haberi duyurdu.

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

TOKİ'den ucuz ev hamlesi! 24 ilde resmen başlıyor! İşte aranan şartlar

TOKİ merakla beklenen haberi açıkladı. Türkiye genelinde 24 ilde, toplamda 3 bin 151 konutu satışa sunacağını duyurdu. İşte TOKİ ucuz ev kampanyasına dair tüm ayrıntılar…

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

TOKİ'den günde 14 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi TOKİ verdi. Günde 14 lira ödeyerek çekilişsiz kurasız ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte 2+1 ve 3+1 konut seçenekleriyle güncel TOKİ konut satışları...

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 25.'si gerçekleştirildi!

“Mahallem İstanbul” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, projeyle İstanbul mahalleleri düzeyinde kentsel ve kamusal alanlarla ilgili büyük bir veri tabanı meydana getirdiklerini ve bunu anlaşılır, uygulanabilir coğrafi tabanlı bir sistemle derlediklerini belirtti.  

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

TOKİ'den İstanbul'da 700 TL taksitle ev fırsatı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Anadolu’da taksitleri asgari ücretin 3’te biri hatta 4’te biri düzeyinde ev sattıklarını belirterek “Bu yıl İstanbul’da orta ve alt gelir grubuna yönelik 4-5 bin konutu satışa sunacağız. Silivri’de taksitler 700-800 TL, Tuzla’da 900 TL civarında olacak” dedi.

toki ev haberi Haberi

toki ev haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayında büyük konut projesini halka açıklayacak. Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşların ihtiyaç duyduğu alanlarda konut fiyatı artışının daha fazla görüldüğü illere öncelik verilecek.

Proje kapsamında vatandaşların aidat öder gibi çok düşük taksitlerle ev sahibi olabileceği açıklandı.

TOKİ bu konutları yapıp 15-20 yıl vadeyle TÜFE'ye endeksli yüzde 10'u aşmayacak şekilde satacak.

Hazine mülkiyetindeki arazileri, örneğin Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, konut fiyatının artışının çok fazla olduğu alanlarda şehrin çeperlerindeki hazine araziler TOKİ'nin inşaat projelerine ayrılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, büyük konut projesinin detaylarını açıklarken kamuoyunda dillendirilen "Hazine arazileri peşkeş çekilecek" haberlerine de cevap verdi.

İşte Bakan Kurum'un konut projeleriyle ilgili yaptığı açıklamalardan detaylar...

Abdülkadir Selvi'ye yeni konut projesinin detaylarını açıklayan Murat Kurum, “Hazine arazileri peşkeş çekiliyor” eleştirilerine cevap verdi. Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz" açıklaması yaptı.

Peki Hazine arazileri hangi şartlarda...