28 / 04 / 2024

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..



Kredi Kayıt Bürosu (KKB)'nin bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunuyor. Bankadan kredi çekmek isteyenlere KKB tarafından kredi sicil notu veriliyor. Eğer daha önce bir bankaya olan ev, araba, ihtiyaç ya da kredi kartına ait borcunuzu ödemediniz ve kredi sicil notunuz eksi hanelerdeyse TOKİ başta olmak üzere emlak firmalarından kredili konut alabilmeniz için ne gerekiyor sizler için araştırdık.

KREDİ NOTU NEDİR KARA LİSTEYE NEDEN GİRİLİYOR?

Öncelikle şunu ifade edelim ki, bankaya kredi borcunu geç ödeyenle, kredi borcu yüzünden kara listeye giren kişi arasında büyük fark var. Kara listeye alınmak sadece bankalarda değil, kredi notunu kullanan tüm kurumlarda etkilidir. Bunların başında Bankalar, Tüketici finansman şirketleri, Faktoring şirketleri olmak üzere KKB’ye üye olan ve ağrılığı finans sektöründe olan 200'e yakın üye kuruluş kredi notuna bakarak talep eden müşterilerinin kredi isteklerini değerlendiriyor.

 


Geri Dön