11 / 05 / 2024

kara listeye giren kredi çekebilir mi

kara listeye giren kredi çekebilir mi

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

Kredi kartı borcu olanlara af mı geliyor? Kara listeye alınanlar dikkat!

Kredi kartı borcu olanları yakından ilgilendiren kritik bir gelişme yaşandı. Kredi kartı borcundan dolayı kara listeye alınanlara af mı geliyor? 

SGK bunları kara listeye aldı! Emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!

Milyonlarca çalışana emeklilik yolunu aralayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin kapısından dönmeyin. Bu 3 harf emekli olmanıza engel olabilir.

Milyoner şehirler listesi açıklandı! Listeye giren İstanbul milyonerlerin kenti çıktı

En fazla milyonere ev sahipliği yapan iller açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, İstanbul 33 milyarderiyle 16 kentin arasında listenin 13’üncü sırasında yer aldı.

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?

İşte merak edilen detaylar! 250 milyar liralık destek paketinde kalem kalem, kimler, hangi şartlarda, yararlanacak!

250 milyar liralık kredi hacmi sağlayacak KGF paketinde yararlanmak için neler yapılmalı? Kimler yararlanamayacak? Kimler kara listeye girecek? İşte merak edilen detaylar ve madde madde kredi paketlerinin koşulları...

Emeklilerin en rahat yaşadığı şehirler açıklandı! Listeye Türkiye'den de giren var

'Emeklilerin en rahat yaşayacağı 10 kent' açıklandı: Türkiye'den de bir il listeye girdi. İşte o liste...

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022'nin ilk 9 ayında 1,2 milyon kişinin bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Market raflarında eksildikçe fiyatları artan ve stoklarda tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan gıda ürünlerine bir bir yasaklama kararı geliyor. Ayçiçek yağı, buğday ve şekerden sonra pirinç de kara listeye alındı. İşte detaylar...

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

AB Türkiye'yi kara listeye almayı erteleyecek!

Reuters'a konuşan iki diplomatik kaynak, Avrupa Birliği'nin vergi şeffaflığı kurallarını uygulamaya geçirmesi için Türkiye'ye ek süre vermekte ön anlaşmaya vardığını söyledi...

ABD 28 Çinli şirketi kara listeye aldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, "Sincan Uygur bölgesinde hak ihlallerine karıştığını" iddia ettiği 28 Çinli kurumun kara listeye alındığını söyledi.

kara listeye giren kredi çekebilir mi Haberi

kara listeye giren kredi çekebilir mi

Kredi Kayıt Bürosu (KKB)'nin bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunuyor. Bankadan kredi çekmek isteyenlere KKB tarafından kredi sicil notu veriliyor. Eğer daha önce bir bankaya olan ev, araba, ihtiyaç ya da kredi kartına ait borcunuzu ödemediniz ve kredi sicil notunuz eksi hanelerdeyse TOKİ başta olmak üzere emlak firmalarından kredili konut alabilmeniz için ne gerekiyor sizler için araştırdık.

KREDİ NOTU NEDİR KARA LİSTEYE NEDEN GİRİLİYOR?

Öncelikle şunu ifade edelim ki, bankaya kredi borcunu geç ödeyenle, kredi borcu yüzünden kara listeye giren kişi arasında büyük fark var. Kara listeye alınmak sadece bankalarda değil, kredi notunu kullanan tüm kurumlarda etkilidir. Bunların başında Bankalar, Tüketici finansman şirketleri, Faktoring şirketleri olmak...