03 / 05 / 2024

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?



Borçlarını tek seferde ödemek ya da acil gelişen ihtiyacı için para bulmak isteyenler, bugünlerde genellikle çözümü bankalardan kredi çekmekte buluyor. Ancak kredi kartı ya da kredi ödemesini birkaç dönem aksatanlar ise bankaların kara listesine girmeleri nedeniyle bu olasılığı değerlendiremiyor.

Ödemesini düzenli şekilde yapamamış olan kişiler,  bu ödeme sorunu birkaç kez yaşandıysa bankaların kara listesine alınıyor. Adı Kara listede olan kişiler ise kredi kartı ya da kredi kullandırmaya uygun olmayan kişiler statüsüne girmiş oluyor. Bu sebeple de bu kişilerin acil nakit ihtiyaçlarını banka yoluyla karşılamaları mümkün olmuyor.

 Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Öte yandan, kara listede kalmak kalıcı bir durum olmadığı gibi bazı yöntemlerle bankaların kara listesinden çıkabilmek de söz konusu. Peki kara listeden nasıl çıkılır?

KREDİ BORCUNU SIFIRLAYIN

Bankaların kara listesinden ismini çıkarmak için ilk yöntem, tüm kredi ve kredi kartı borçlarının kapatılması oluyor.

Bunun için eğer kefil ya da teminat vermek mümkünse, bir borç kapatma kredisi çekmek en akla uygun seçenek olacaktır. Fakat eğer borç kapatma kredisi almak mümkün değilse, borcunuzu yapılandırma yoluna gidebilir, taksitli şekilde olsa da borcunuzu kapatabilirsiniz.

 


Geri Dön