18 / 05 / 2024

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Enflasyonun 2022 yılı başından bu yana hızlı yükselişi pek çok kişiyi borç sahibi ederken, bankalara borçlarını ödeyemeyip kara listeye girenler çifte mağduriyet yaşıyor. Peki kara listeye girmiş olan biri kredi çekebilir mi? Kara listedeki birinin kredi çekmesinin yolu var mı?



OTOMATİK ÖDEME TALİMATI

Bu şekilde borçlarınızı sıfırladıktan sonra, bankanın gözünde güven kazanmanın etkili yollarından biri otomatik ödeme talimatı vermek olacaktır. Faturalarınızı otomatik ödeme talimatı vererek ödemeniz,  kredi kartı borçlarınızı düzenli aylık yatırmanız, tekrar banka gözünde güven kazanmanızın önemli adımlarından biri.

KARA LİSTE NİÇİN YAPILIYOR?

Her bankanın ilgili müşterileri için sisteme girdiği bilgilerle oluşturulan ve tüm bankaların ulaşabildiği Kara liste,  çektikleri kredinin arka arkaya 2 taksidini ödemeyen, devam eden süreçte de ödemesi bulunmayan kişilerin dahil edildiği bir liste. 

Kara listeye giren kredi çekebilir mi? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır?

Listeye adı geçenler kredi çekmekte ve yeni kredi kartı almakta zorluk yaşadıkları için “Kara liste’ adı verilen bu listede yer alan kişiler, bankalar için  dikkat etmesi gereken müşteri anlamına geliyor.

KİMLER KARA LİSTEYE GİRİYOR?

Eğer bir banka müşterisi kredi taksitlerini geciktiriyor ya da ödemiyorsa, kara listeye dahil oluyor.  Kara listeye düşen kişi  için sonraki süreç bankanın yasal takip başlatması olurken, yasal takip sürecinin son bulması ise en az 30 gün süreyle bir ödeme yapılması zorunlu oluyor.

Yuva kurmak isteyen gençlerin çoğu bilmiyor!  Dilekçeyle başvuran toplu parayı alıyor!

 ‘Evim olsun”  diyene Ziraat Bankası’ndan piyango gibi kredi! Faiz oranına gören inanamadı!

Bu haber EYT’lilere ikinci bayramı yaşatacak! Kamu bankalarından EYT kredisi mi geliyor?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!


Geri Dön