28 / 04 / 2024

Konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor. Peki, konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?



Konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor.


Kredi kullandırma süreci ve kredi koşulları bankalardan bankalara değişmek ile birlikte bakılan özellikler ve aranan şartlar hemen hemen birbirine yakın oluyor.


Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar kredi alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmanız gerekebilir. Bu peşinat oranı bankadan bankaya değişmektedir. Ayrıca, kredi için kefil de istenebiliyor.


Kredi ödemelerinin yapılmaması durumunda borç sözleşmede yazan esaslar doğrultusunda kefilden isteniyor. Peki, konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?


Konut kredisine kefil olan kredi çekebiliyor. Ancak, kefil olduğu kredinin ödemelerinin gecikmeli yapılması ve eksik ödenmesi gibi unsurlar kefile de eksi puan olarak yansıyabiliyor.


Konut kredisinde hangi masraflar geri alınabilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön