13 / 05 / 2024

ev kredisine kefil olan kredi çekebilir mi

ev kredisine kefil olan kredi çekebilir mi

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor. Peki, konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Ev alacaklara son dakika müjdesi! Uzmanlar açıkladı: Konut alacaklar beklemesin!

Konut arzındaki düşüş fiyatları etkiliyor. Ev alacaklar, konut kredisine erişim, faizler, yüksek kiralar sebebiyle düşünüyor. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar... 

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Bütçesine uygun konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi bir de kefil şartına takıldı. Kiralık konut ilanlarında ‘kefilsiz ev verilmez’ ‘memur kefil zorunlu’ gibi şartlar arttı.

Bankalar resmen duyurdu! Bu son dakika rakamlarını gören inanamadı! Ev alacaklar şu an bakın! 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan yükselişler ev sahibi olmayı zorlaştırdı. Konut almak isteyen vatandaşlar konut kredisine yöneliyor. Peki en düşük konut kredisi faizi veren bankalar hangileri? İşte Ziraat, Akbank, Garanti, Vakıfbank, QNB, İş Bankası tek tek resmen açıkladı.

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

Kira sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar, kefillere kadar yayılmış durumda. Ekstra zam talep eden konut sakiracı ile anlaşamayınca kefillere gidiyor. Peki bu durumda kefillerin sorumluluğu nedir? Kefil kira borçlarını öder mi? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Kredide şartlar neler?

Ev alacak vatandaşlar konut kredisine ilişkin detayları araştırıyor. Peki konut kredisi başvurusu için gereken belgeler neler? Konut kredisi nasıl alınır? İşte konut kredisine ilişkin detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların birçoğu konut kredisine başvuruyor. Peki bankalar konut kredisini hangi şartlarda veriyor? Konut kredisi çekmek isteyenlerin sahip olması gereken şartlar neler? İşte detaylar...

0.64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

Ev sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşlar, koronavirüs salgını ile birlikte yürülüğe konulan düşük faizli konut kredisine ilişkin ayrıntıları merak ediyor. 0.64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur? İşte 0.64 faizli konut kredisiyle ilgili detaylar...

Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşüyor. Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru yapıldığını söyleyen Emlak Uzmanı Neslihan Demir, ev sahibi olmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini söyledi.

İş Bankası ev kredisi faiz oranları 2018!

İş Bankası Ev Kredisi ürünü dahilinde yüzde 2.30’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. İş Bankası konut kredisine ek ne kadar masraf uyguluyor?

Kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları!

Bir ev veya işyeri kiralamak isteyen kiracılar ile mal sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme sırasında kiracıdan kefil de istenebiliyor. Peki, kira sözleşmesine kefil olanların sorumlulukları nelerdir?

Torunlar 5. Levent ev fiyatları!

Torunlar 5. Levent ev fiyatları dairelerin konum ve alanlarına bağlı olarak değişiyor. Banka kredisine uygun olan proje 1 milyar 800 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor.

Sea Pearl Ataköy ev fiyatları!

Sea Pearl Ataköy ev fiyatları dairelerin konum ve büyüklüklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Banka kredisine uygun olan projede 1+1'den 4,5+1'e kadar farklı daire seçeneklerine yer veriliyor.

ev kredisine kefil olan kredi çekebilir mi Haberi

ev kredisine kefil olan kredi çekebilir mi

Konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor.


Kredi kullandırma süreci ve kredi koşulları bankalardan bankalara değişmek ile birlikte bakılan özellikler ve aranan şartlar hemen hemen birbirine yakın oluyor.


Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar kredi alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmanız gerekebilir....