12 / 05 / 2024

Krediye kefil oldum kredi çekebilir miyim

Krediye kefil oldum kredi çekebilir miyim

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor. Peki, konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan finansmana erişimde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik yeni dönem başlıyor. Yeni düzenle birlikte en uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek, işte ayrıntılar...

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

PTT'den büyük bir müjde geldi. Kefil yok şart yok

PTT'den paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir müjde geldi. PTT tarafından verilecek kredide ne kefil ne de şart aranacak.İşte detaylar...

200 bin krediye ne kadar faiz ödenir? İşte bankaların faiz ve ödeme miktarları!

Geçim sıkıntısı ile birlikte kredilere duyulan ilgi arttı. Genel ihtiyaçların karşılanması adına verilen krediler genel olarak 100-200.000 TL olarak tercih ediliyor. Vatandaşlar kendileri adına en uygun krediye veren bankaları araştırıyor. İşte o bankalar…

Finans Uzmanı Murat Özsoy krediye erişmenin gizli kodunu açıkladı!

Krediye ulaşım zorluklarının nedenlerini sıralayan finans uzmanı Murat Özsoy, geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden bir durum hakkında bilgi verdi.

O bankadan müşterilere jest! Hiçbir şart kefil olmadan tam 1000 TL hediye!

O banka müjdeyi verdi. Hiçbir şekilde kefil ve şart olmadan müşterilerine para veren o banka ne? Haberimizin devamını okuyarak detayları öğrenebilirsiniz.

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Bütçesine uygun konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi bir de kefil şartına takıldı. Kiralık konut ilanlarında ‘kefilsiz ev verilmez’ ‘memur kefil zorunlu’ gibi şartlar arttı.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

Krediye kefil oldum kredi çekebilir miyim Haberi

Krediye kefil oldum kredi çekebilir miyim

Konut kredisine kefil olan kredi çekebilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredilerinden faydalanabiliyor.


Kredi kullandırma süreci ve kredi koşulları bankalardan bankalara değişmek ile birlikte bakılan özellikler ve aranan şartlar hemen hemen birbirine yakın oluyor.


Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar kredi alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmanız gerekebilir....