28 / 04 / 2024

toki gayrimenkul sertifikaları

toki gayrimenkul sertifikaları

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sertifikalarının mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını dile getirdi.

Tokiş Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Tokiş Gayrimenkul Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gürkan Karabulut tarafından kuruldu.

Milli Emlak ve TOKİ 43 ilde 1.520 gayrimenkulü satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ, 2021'in son günlerinde hazine arazilerinin satışını hızlandırdı. Her iki kurum 43 farklı şehirdeki 1.520 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkul sertifikaları repo ve ters repo işlemlerine konu olabilecek!

Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo işlemleri ile ilgili esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına dahil edilirken, yatırım fonu tanımına da “inançlı mülkiyet esasına göre SPK tarafından belirlenen varlık ve haklardan oluşan portföy” ifadeleri dahil edildi.

Gayrimenkul sektöründe doğa dostu 'blockchain' sertifika dönemi!

Gayrimenkul şirketi RE/MAX Türkiye, yıl boyunca düzenlenen eğitim ve seminerler sonucunda verilen sertifikalarının hepsini blockchain altyapısıyla dijital ortama taşıdı. Şirket, bu yöntemle kağıt israfını azaltarak yeşili korumayı amaçlıyor.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Gayrimenkul sektörü tüm yatırımcılara hitap ediyor!

GYO, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Gayrimenkul Sertifikaları ve Kira Sertifikaları ve tapu sigortası gibi finansal araçlar gayrimenkul sektörüne derinlik kazandırıyor. Sektör bu sayede daha çok yatırımcıya hitap ediyor.

Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlardan bazı şartlar aranıyor. Peki Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Gayrimenkul sertifikaları ihracında yeni dönem!

Gayrimenkul sertifikaları tebliğinde yapılan düzenleme ile ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamı doğrudan ihraççıya aktarılabilecek..

Gayrimenkul sertifikalarına yeni düzenleme!

Gayrimenkul sertifikalarına yeni düzenleme yapıldı. Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında ihraç esasları yeniden belirlendi..

TOKİ gayrimenkul sektörünün süper markası oldu!

TOKİ, dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands'in 2016-2017 Türkiye Araştırması'nda, tüketicilerce belirlenen "süper marka"lar arasında yer alan tek kamu idaresi olmayı başardı.

Himmet Karadağ: Gayrimenkul sertifikaları devrim niteliğindedir!

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir üründür.” dedi.

Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları kredi ile satılabilecek!

Borsa İstanbul'da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabilecek.

toki gayrimenkul sertifikaları Haberi

toki gayrimenkul sertifikaları

29-31 Mart’ta talebin toplanacağı Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına küçük ve kurumsal yatırımcılardan ciddi ilgi beklediğini belirten TOKİ Başkanı Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, 29-31 Mart’ta talebin toplanacağı Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracından sonra TOKİ’nin iştirakleri ile birlikte sertifikaların gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi. Gayrimenkul sektöründe finansman çeşitlendirmesi ve küçük yatırımcıların gayrimenkule yatırım yapabilmesini amaçlayan ilk gayrimenkul sertifikası ihracı TOKİ-Makro İnşaat ortaklığında gerçekleştirilecek. Talebin 29-31 Mart’ta toplanacağı ihraç öncesinde basınla bir araya gelen Turan, TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO’nun yeni sertifika ihracı planı bulunup bulunmadığı ile ilgili soru üzerine, “Hem finansal piyasalar açısından, hem de gayrimenkul piyasası açısından da önemli bir hadise....