02 / 05 / 2024

TOKİ inşaat sorunu

TOKİ inşaat sorunu

TOKİ tarafından düzenlenen ‘Ev ve Şehir Seminerleri’nde konuşan Doç. Dr. Beliz Özorhon Orakçal, Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling-BIM) hakkında bilgi verdi

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

İnşaat sektöründe yeniden değerleme sorunu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İnşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorunu' başlıklı yazısı...

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Kütahya Emet 4. TOKİ inşaatı Haziran'da tamamlanacak!

Emet’te inşaat çalışmaları devam eden 4. TOKİ inşaatının 2019 Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. 

Akselcan İnşaat konkordato istedi iddiası!

İzmir Kemalpaşa'nın Çambel mahallesinde TOKİ inşaatını üstlenen Akselcan İnşaat'ın konkordato istediği iddia edildi. TOKİ konutlarının yapımını üstlenen Akselcan İnşaat'ın konkordato başvurusunun kabul edilmesi bekleniyor.

İskenderun TOKİ projesinin kaba inşaatı tamamlandı!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Gültepe Mahallesi üst kısmında inşa edilmekte olan TOKİ inşaat alanında incelemeler yaptı.

Mütok İnşaat Metal Elektrik Elektronik Nakliye ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mütok İnşaat Metal Elektrik Elektronik Nakliye ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Müjdat Tokdemir tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

İnşaat sektöründe reklam ve satış sorunu var!

Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz, inşaat sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Solmaz, inşaat sektöründe reklam ve satış sorunu olduğunu vurguladı.

İnşaat sektöründe demir sorunu yaşanıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektöründe demir sorunu yaşandığını açıkladı.

Adana Ceyhan Devlet Hastanesi'nin inşaat sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceydan ilçesinde yapımına başlanılan ama inşaatı durma noktasına gelen Devlet hastanesinin inşaatı TBMM'ye taşıdı.

TOKİ Hatay Reyhanlı 3. Etap Konutları'nın inşaatı başladı!

Hatay Reyhanlı İlçesi'nde, Cüdeyde Mahallesi'nde 3'ncü etap TOKİ inşaatına başladı. 65 dönümlük alan üzerinde 422 konutun yapımının 16 ayda tamamlanması planlanıyor.

TOKİ Giresun Aksu Konutları ilk etabının kaba inşaatı tamamlandı!

Vali Hasan Karahan, Aksu mevkiinde yükselen TOKİ inşaatında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisi Murat Özer; Toplamda 19 Blok olan inşaatın kaba inşaatının bittiğini, ince işçiliğinin devam ettiğini söyledi.

Giresun SEKA arazisindeki TOKİ inşaatı mühürlendi!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "SEKA arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" dedi.

TOKİ inşaat sorunu Haberi

TOKİ inşaat sorunu

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Ev ve Şehir Seminerleri’nin 11. si  TOKİ İstanbul Halkalı binasında gerçekleştirildi. Seminerde Doç.Dr. Beliz Özorhon Orakçal,Yapı Bilgi Modellemesi’ni (Building Information Modeling-BIM) anlatarak, inşaat sorunlarının çözümünde “bütünleşik yaklaşımın” benimsendiğini belirtti. BIM ile Proje Yönetimi ilişkisine değinen Orakçal, şu bilgileri aktardı:


''BIM, Bütünleşik Proje Tesliminden doğan bir modelleme”

“Proje Yönetimi; işverenin süre, maliyet ve kalite gereksinimlerinin karşılanabilmesi için projenin başından sonuna kadar planlanması, kontrolü ve koordinasyonudur. Dünya genelindeki proje yönetimi yaklaşımlarına bakacak olursak daha gelenekselden daha bütünsel, bütünleşik proje yönetimine doğru bir geçiş görüyoruz ve bu geçişte de son senelerde önümüze çıkan bazı kavramlar var. Bunlardan biri Amerika’da 2007 senesinde tanımlanmış olan Bütünleşik Proje Teslimi (BPT). Daha çok ilişkisel sözleşme dediğimiz hususa, karşılıklı güvene dayanan bir yaklaşım....