19 / 05 / 2024

toki inşaatı neden mühürlendi

toki inşaatı neden mühürlendi

Giresun Belediyesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin temelini attığı 592 konutluk TOKİ inşaatını ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Nevşehir’de TOKİ inşaatı yeniden başlıyor!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yapımı bir süredir durdurulan TOKİ evlerinin inşaatının tekrar başladığını söyledi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'ne giden yol inşaatı neden durduruldu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanmak üzere olan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların inşaatın durudulması ile ilgili açıklama yaptı...

Malezya'da eğik mimarili otel inşaatı paniğe neden oldu!

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da inşaat halindeki bir otel binası, eğik mimarisinden dolayı paniğe neden oldu.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Bolu'da tartışmalara neden olan inşaat mühürlendi!

Bolu Kültür Mahallesi'de yol üstünde bulunan ve şehirde bazı tartışmalara neden olan inşaat çalışması hakkında Bolu Belediyesi tarafından mühürleme kararı alındı. 

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Kütahya Emet 4. TOKİ inşaatı Haziran'da tamamlanacak!

Emet’te inşaat çalışmaları devam eden 4. TOKİ inşaatının 2019 Haziran ayında tamamlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. 

İnşaat maliyetleri neden yükseldi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, inşaat maliyetlerinin neden yükseldiğini ve inşaat maliyetlerinin fiyatlara nasıl yansıdığını anlattı..

Konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

Türkiye'de konut satışları trendini sürdürüyor. Peki, konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

İnşaat demirinin fiyatı neden arttı?

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarı olan Güngör Ulas, bugünkü yazısında inşaat demiri fiyatının neden 2.155 TL’ye kadar yükseldiğini açıkladı. İşte o haber...

toki inşaatı neden mühürlendi Haberi

toki inşaatı neden mühürlendi

Aksu Mahallesi’ndeki eski SEKA kağıt fabrikası arazisinde yapımına 4 Temmuz’da başlanılan TOKİ inşaatın ruhsatı olmadığını belirlediklerini kaydeden Giresun Belediye Başkanı CHP’li Kerim Aksu, durumu da 9 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile TOKİ’ye bildirdiklerini söyledi. Verilen sürenin dün dolduğunu ancak ruhsatla ilgili herhangi bir başvuru yapılmadığını ifade eden Başkan Aksu, bunun üzerine belediye görevlilerinin inşaatı mühürlediğini söyledi. İnşaat alanında parselasyon yapılmadan işin nasıl ihale edildiğini anlamadıklarını belirten Başkan Kerim Aksu, şöyle konuştu:"Binanın nereye yapılacağı belli değil. Binalar ne olacak? Yükseklik kaç, emsali kaç? Hiçbir şey belirlenmeden temel atılmış. Türk hukuk sistemine göre bu mümkün değil. Buradaki imar mevzuatına uygun değil. TOKİ tarafından yapılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına da aykırı zaten. Bu çok önemli. Düzenleme ortaklık payı yeterli kullanılmamış....