29 / 04 / 2024

toki kentleri dönüştürüyor

toki kentleri dönüştürüyor

BGC, Batman’ın il oluşunun 26. yıldönümü etkinliği kapsamında panel düzenledi. Panelde konuşmacılar, ‘kent, yaşam ve medya’ üzerine konuştu...

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Bodrum’da 10 bine yakın tesis, konut ve rezidansa dönüştürüldü

Yüksek kira furyasından yararlanmak isteyen motel ve pansiyon tipi tesislerin konuta dönüştürüldüğü Bodrum'da, turizmciler, yükselen kiralar nedeniyle bu yıl personel bulmada da sıkıntı yaşıyor.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Kovid-19 ofisleri de dönüştürüyor!

Kovid-19 ofislerin anlamlarını değiştirdi. İhtiyaçların sorgulanması ile ofis olarak planlanan yatırımlar bekletilmeye başlandı. Müteahhitler yeni projelerde ofis bloklarına yer vermezken inşaattaki ofis bloklarını ise sağlıklı çalışma alanlarına yönelik nitelikli ve modern binalara dönüştürüyor.

Endonezya'da futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yer alan bir futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor.

Maracana Stadı Kovid-19 hastanesine dönüştürülüyor!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastaneye dönüştürülecek.

Aydın Büyükşehir, otel ve 2 spor salonunu hastaneye dönüştürüyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında Zincirli Han Oteli’nin karantina hastanesine, 2 adet spor salonunu da sahra hastanesine dönüştürüleceğini açıkladı...

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Balıkesir'deki tarihi fabrika yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan 5 bin 400'ü kapalı 20 bin 336 metrekare alana sahip tarihi zeytinyağı fabrikası yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

toki kentleri dönüştürüyor Haberi

toki kentleri dönüştürüyor

Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin ‘Kent, yaşam ve medya’ konulu paneli ilgi gördü. Ragıp Duran, Nazım Alpman ve Vildan Yirmibeşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, kentlerin dokusuna dikkat çekildi.

Panelde ilk sözü alan gazeteci-yazar Ragıp Duran; “Türkiye’nin bu bölgedeki illeri, Mardin ve Şanlıurfa hariç hepsi bir birine benziyor. Ne yazık ki bu iller; TOKİ kenti haline geliyor. Bu kadar hızlı dönüşüm kaygı verici” dedi.


BGC’NİN PANELİ İLGİ GÖRDÜ

BGC (Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti), hafta sonu Kültür Merkezi’nde Batman’ın il oluşunun yıldönümü etkinliği kapsamında ‘Kent, yaşam ve medya’ konulu panel gerçekleştirdi. Bazı kurum-kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, gazeteciler ve üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği panel, yaklaşık iki saat sürdü. Panel öncesi BGC Başkanı Arif Arslan, kentin gelişimi ile panelin içeriği hakkında bilgi verdi. Daha sonra...