28 / 05 / 2024

TOKİ kentlilik semineri

TOKİ kentlilik semineri

Prof. Dr. İsmail Coşkun, Ev ve Şehir Seminerlerinde, modernlik, kent ve kentliliği değerlendirerek, varlık ve kentlilik ilişkisi arasında güçlü bağlar bulunduğunu söyledi

Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları Semineri 25 Ağustos'ta!

Gayrimenkulde Değer Kavramı ve Değerin Vergisel Sonuçları semineri 25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

GYODER Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz'da!

GYODER Vergi ve Sosyal Güvenlik Hukuku Yönünden 7326 Sayılı Yapılandırma Yasası Semineri 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs'ta!

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs'ta!

GYODER tarafından düzenlenen GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs Pazar günü saat 14:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilecek. Seminer ücretsiz olarak verilecek.

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

ÇEDBİK B.E.S.T Tanıtım Semineri 21 Ocak'ta!

 Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ÇEDBİK B.E.S.T Tanıtım Semineri 21 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK Yapı Malzemelerinde Sürdürülebilirlik semineri 2 Aralık'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan apı Malzemelerinde Sürdürülebilirlik Temelli En Son Gelişmeler, Riskler ve Fırsatlar semineri 2 Aralık'ta online olarak gerçekleşecek.

ÇEDBİK LCA- EPD ve Sürdürülebilir Malzemeler Semineri 24 Kasım'da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan LCA- EPD ve Sürdürülebilir Malzemeler Semineri yarın online olarak gerçekleşecek.

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

ÇEDBİK LEED BD+C Tanıtım Semineri 23 Ekim'de!

ÇEDBİK etkinlikleri kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor. LEED BD+C Tanıtım Semineri 23 Ekim 2020 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

GYODER'in 'Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları' semineri 26 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları semineri 26 Haziran'da ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

GYODER Kira Hukuku Semineri 19 Mart'ta! 

GYODER, 1 Temmuz 2020'de yürürlüğe girecek yeni hükümler kapsamında kira hukuku semineri düzenliyor. Seminerde, 'Kira sözleşmesi ve kapsamı nedir?','Kiracının hakları ve sorumlulukları nelerdir?' gibi konular ele alınacak...

TOKİ kentlilik semineri Haberi

TOKİ kentlilik semineri

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın düzenlendiği Ev ve Şehir Seminerlerinin 12’ncisi TOKİ İstanbul Halkalı binasında gerçekleştirildi. Modernleşmenin tarihsel ve günümüz yansımalarını değerlendiren Prof. Dr. İsmail Coşkun, modernleşmeyi '1500’lü yıllarda Batı Avrupa’da ortaya çıkan bir toplumsal süreç ve bunun toplamı’ olarak tarif etti. Bu sürecin baskın unsurunun kentliler olarak tanımlanan burjuvazi sınıfı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Coşkun, burjuva sınıfının çıkışını, aristokrasi ile mücadelesini  ve yaşanan dönüşümle şehirlerde oluşan değişimi anlattı.


Modernitenin dönüştürücülüğü


Ortaçağdan Yeniçağ’a geçiş sürecinde; birkaç bin yıllık Çin, Mezopotamya ve Mısır uygarlığında olduğu gibi, Batı’da köklü tarihe sahip şehirlerin olmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Coşkun, burjuvazinin ortaya çıkmasıyla Batı şehirlerinin dünyanın üretim merkezine dönüştüğünü söyledi.

Coşkun, burjuvazinin aristokrasiye galip gelmesiyle, şehirlerin birer ticaret ve lojistik merkezine dönüştüğünü söyleyerek, Batı’nın, bu...